Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

OI ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 31.12.2010

Αθήνα 17/7/2010

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Όσον αφορά τις τρίτεκνες μητέρες με ανήλικο τέκνο, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ όσες είναι στο Δημόσιο Τομέα, καθώς και όσες είναι στον Ιδιωτικό Τομέα, με ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ, ηλικίας 50 ετών, και προυπηρεσία 25 χρόνια, αν το επιθυμούν, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν καταθέτοντας τα χαρτιά τους μέχρι 31/12/2010.

Με προσθήκη παρέχεται στις μητέρες ανηλίκων η δυνατότητα να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο ασφάλισης έως 5 έτη ως εξής: για τα τρία πρώτα παιδιά ένα έτος για το πρώτο παιδί και δύο έτη για καθένα από τα επόμενα.
Πλήρη σύνταξη θα παίρνουν πλέον ΙΣΟΤΙΜΑ άνδρες και γυναίκες στην ηλικία των 65 ετών.
Καλό είναι όποιος έχει απορίες ας συμβουλεύεται πλέον έναν καλό εργατολόγο.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

13/7/2010

Στις 15/7/2010 θα καταθέσει η Υπουργός κα Άννα Διαμαντοπούλου στην Βουλή, Νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ακριβώς και το τι θα ισχύσει για τις Μετεγγραφές Τριτέκνων σε ΑΤΤΙΚΗ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση.
Αναμένουμε το Νομοσχέδιο.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντική προστασία στα νοικοκυριά που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση. Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής, κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για ευνοϊκή ρύθμιση για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω στο σχετικό σχέδιο Υπουργικής Απόφασης μεταφέροντας το αίτημα του Συλλόγου Τριτέκνων.

Αναφορικά, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στοχεύει να προστατεύσει οικονομικά ευπαθείς και ευάλωτους καταναλωτές θεσπίζοντας κριτήρια ένταξης με βάση την κατανάλωση και το εισόδημα των δικαιούχων.
Ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει στην ερώτηση: «Δεδομένου ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι έντονο και η ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελώντας πρόσθετο κίνητρο για την αύξηση του πληθυσμού:

Ερωτάστε:
1. Προτίθεστε να εντάξετε τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω στις ειδικές ευπαθείς ομάδες καταναλωτών προκειμένου να δικαιούνται μειωμένο τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (όπως έχουν περιγραφεί στο σχέδιο νόμου);
2. Προτίθεστε να επανακαθορίσετε την ελάχιστη κατανάλωση και να την αυξήσετε στην περίπτωση των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω λόγω των προφανών αυξημένων ενεργειακών αναγκών που έχουν;» ,
καθώς σύμφωνα με το υπό κατάθεση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης δεν προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω.

Η θέσπιση του κοινωνικού κράτους που προωθεί η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποτελείται από την λήψη μέτρων, μέσω διαφόρων νομοσχεδίων, που ευνοούν τις ευπαθείς ομάδες ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται πολλά νοικοκυριά και ενισχύεται από τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση λανθασμένων πρακτικών.

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής σήμερα Δευτέρα 12/7/2010 και ώρα 14.00 συζήτησε με τους αρμόδιους στο γραφείου του ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ για θέματα Μετεγγραφών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ.

Δόθηκαν απο το Υπουργείο ΜΟΝΟ προφορικές απαντήσεις, ότι θα κατατεθεί το Νομοσχέδιο για την Παιδεία τέλη Ιουλίου 2010, όπου μέσα θα ρυθμίζεται και το τι θα ισχύσει για τις Μετεγγραφές.

Μετά τις ΈΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες τόσο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, όσο και Συλλόγων επαρχίας, αλλά και απλών τρίτεκνων, η Υπουργός κα Διαμαντοπούλου την Παρασκευή, ανακοίνωσε κάποιες ρυθμίσεις για τις Μετεγγραφές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.


Στον Νομό Αττικής κατοικούν πάνω απο το μισό του πληθυσμού της Ελλάδος. Όσο για τον Νομό Θεσσαλονίκης κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. ΣΥΝΕΠΩΣ ο μεγάλος αριθμός των τρίτεκνων κατοικούν κυρίως στον ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ και στον ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, προχθές Παρασκευή, θα ισχύσουν:

Στις περιπτώσεις των τριτέκνων οι μετεγγραφές παραμένουν ελεύθερες στον αριθμό. Εισάγεται όμως η πολιτική της ομαδοποίησης των υποψηφίων μεταξύ ομοειδών τμημάτων σε κοντινά πανεπιστήμια, ώστε οι δικαιούμενοι μετεγγραφής να μοιράζονται σε περισσότερες σχολές. Οι μετεγγραφές θα γίνονται αναλογικά με τον αριθμό εισακτέων κάθε τμήματος, ενώ τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα θα δέχονται και τους πιο υψηλόβαθμους από τους αιτούντες μετεγγραφή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα, απεφάσισε να αναστείλει την κινητοποίηση για μεθαύριο Τετάρτη 14/7/2010 και ώρα 13,30 μ.


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΜΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Η απόφαση της κας Υπουργού μας ανησυχεί.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ας είμαστε σε εγρήγορση.

ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ.

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2010
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Στο περιθώριο ξαναμπαίνουν από την κυβέρνηση, οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους, όπως είναι φανερό, από τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που πληγώνει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συρρικνώνει το εισόδημά τους.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η κυβέρνηση, αντί να δημιουργεί κίνητρα και να λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, που μπορεί να εξελιχθεί σε βασική αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, προχώρησε στην προώθηση ενός νομοσχεδίου, που καταδικάζει τους τρίτεκνους. Το νομοσχέδιο εξομοιώνει τα όρια της ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των τρίτεκνων με εκείνα των άγαμων.

Το νέο νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά αποδόμηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί προχωρά σε μια λογιστική προσέγγιση περικοπής των συντάξεων, με μόνο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλλαγές, όπως ο αριθμός των ετών ασφάλισης, των ορίων ηλικίας και των ποσοστών αναπλήρωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνουν σε ανερμάτιστους, μικροπολιτικούς υπολογισμούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πραγματικά εισοδηματικά κριτήρια και κοινωνικές ανάγκες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 7/7/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο Σύλλογος μας στην Γενική του Συνέλευση στις 24/6/2010 απεφάσισε την συμμετοχή του σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το Νομοσχέδιο Αλλαγής του Ασφαλιστικού Συστήματος που προωθεί η Κυβέρνηση.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ που κατοικούν εντός του Νομού Αττικής όπως επικοινωνούν άμεσα στα τηλ 6932 724 181, 6932 737 726, προκειμένου να ενημερωθούν για την διαμαρτυρία.

Για τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αττικής
Η Πρόεδρος
ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ

TA OIKOΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

TA OIKOΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010 ως εξής:
1) την 1η Ιουνίου 2010 για δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείο και θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες, ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 ορίζεται η 31-01-2011

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών 2010 – 2011, το οποίο θα ισχύσει από 9.7.2010 έως 31.3.2011.

Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου Ι.Β.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα :

Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα € 40.000

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500€

Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι, ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2010 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.