Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής προσκαλεί τα μέλη του μαζί με τις οικογένειες τους, στην εκδήλωση κοπής πίτας, το Σάββατο 19/2/2011, και ώρα 6,30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στην οδό Κρέμου και Φιλαρέτου, πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού Καλλιθέας.
Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν όλες οι εξελίξεις για τους τρίτεκνους.

Επίσης στην εκδήλωση θα γίνουν:
1) Βράβευση των Νέων Τρίτεκνων Μητέρων, μελών μας, που γέννησαν το 3ο τους παιδάκι μέσα στο 2010. Προυπόθεση είναι να μας έχουν στείλει Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 μητέρες.

2) Βράβευση των επιτυχόντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2010. Προυπόθεση είναι να μας έχουν στείλει Βεβαίωση Σπουδών απο την Σχολή τους. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 φοιτητές.

3) Τιμητική Εκδήλωση για τους Έφηβους, με νεανικές μπάντες. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 παιδιά.

4) Παιδική εκδήλωση, για παιδιά έως 12 ετών, σε παράλληλο χώρο, με κλόουν κλπ. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 180 παιδιά.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αρκεί να έχει τακτοποιηθεί η συνδρομή του 2011.

Όσο για την Έκτακτη Διανομή Δωρεάν Τροφίμων στά άπορα μέλη μας, θα γίνει νέα ανακοίνωση. Περιμένουμε ενημέρωση απο τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ.

Σας περιμένουμε όλους στην κοπή πίτας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τετάρτη 16/2/2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Με ψήφους 26 υπέρ και 18 κατά, απεφασίσθη σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων η επιβολή χαρατσιού στις τρίτεκνες οικογένειες.

Την 1η Νοεμβρίου 2007 ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής, ζήτησε με έγγραφο του απο τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη την ΑΠΑΛΛΑΓΗ των τρίτεκνων οικογενειών απο την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού.
Ο Σύλλογος επανέφερε το αίτημα τον Οκτώβριο 2008.
Καθώς επίσης το επανέφερε ξανά τον Οκτώβριο του 2009.
Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΑΘηναίων 2334/16-11-2009, ύστερα απο την εισήγηση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη τότε Δημάρχου Αθηναίων, ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάσισε την ΑΠΑΛΛΑΓΗ των Τρίτεκνων Οικογενειών απο τα δημοτικά τέλη.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2011 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, (διαφώνησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης), την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ στους τρίτεκνους, στα δημοτικά τέλη και την επιβολή της μείωσης στο 50%.

Η νέα Δημοτική αρχή του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ενώ θα έπρεπε να καλέσει σε συζήτηση τους τρίτεκνους, πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης, δεν το έπραξε, αλλά όρισε θέμα για λήψη απόφασης, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Η αρχική εισήγηση ήταν η επιβολή μείωσης στο 50% στα δημοτικά τέλη στις τρίτεκνες οικογένειες. (ενώ υπήρχε απαλλαγή).

Η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, άρχισε στις 3μμ. Περίπου στις 8.30μμ ξεκίνησε η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη.

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, η οποία στην τοποθέτησή της, τόνισε ότι η Τρίτεκνη Οικογένεια συμβάλλει στην επίλυση του Δημογραφικού. Ζήτησε την απόρσυση του θέματος, και να παραμείνει Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Επίσης τοποθετήθηκε και ο κ. Μιχάλης Ροκκάς αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος ζήτησε και εκείνος την απόρσυση του θέματος.

Υπέρ των προτάσεων του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής τοποθετήθηκε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, και ο κ. Νικόλαος Βαφειάδης, Αθανάσιος Σπυράκος, Φώτιος Ιγνατίου και Δημήτρης Κωνσταντάρας, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Κακλαμάνη.

Επίσης όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου, και συγκεκριμένα οι:
κ. Σοφιανός με την παράταξη του ΚΚΕ
κα Πορτάλιου με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Κωνσταντίνου με την παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ
κ. Αμυράς με την παράταξη ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Στις 3μμ κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθε και ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης και ζήτησε να μιλήσει υπέρ των τρίτεκνων.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και μετά την Μαραθώνια συνεδρίαση, ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη με ψήφους 26 υπέρ και 18 κατά.
Η τελική πρόταση του κ. Καμίνη, και του Αντιδημάρχου κ. Αναγνωστόπουλου έχει ως εξής:

Οι τρίτεκνοι με συνολικό οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ απαλάσσονται απο την καταβολή δημοτικών τελών.

Οι τρίτεκνοι με συνολικό οικογενειακό ετήσιεο εισόδημα απο 35.001 ευρώ και άνω, θα πληρώνουν κανονικά όλο το ποσόν των δημοτικών τελών.

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

15/2/2011

Την Παρασκευή 18/2/2011 λήγει η προθεσμία για να καταθέσουν αίτηση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και βελτίωσης της βαθμολογίας τους, οι τελειόφοιτοι της περσινής χρονιάς.
Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Λύκειο που σπούδαζαν πέρυσι στην Γ΄Λυκείου.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1) Απολυτήριο Λυκείου
2) Πιστοποιητιικό Πρόσβασης
3) 1 μικρή φωτογραφία προσώπου