Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Πραγματοποιήθηκε στις 7/3/12 συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ (Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων) με την υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι:  Μεσουρίδου Θεοκλήτη Α’ υπεύθυνη ΜΜΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής, και  Καντεράκη Αικατερίνη Β’ υπεύθυνη ΜΜΕ και γραμματέας του Συλλόγου Αττικής.
Από την ηγεσία του υπουργείου παρόντες ήταν: κα Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός παιδείας, κα Βράττη ειδική σύμβουλος , κος Παπαδόπουλος Γεώργιος νομικός σύμβουλος.
Ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζεται τροπολογία νόμου άμεσα όπου έχουν συμφωνήσει στις εξής προτάσεις μας:

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 26ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΩΣ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΗΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

• ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΔΙΔΥΜΩΝ

• ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΩΣ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

• ΣΤΗ ΣΙΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (θα κατατεθεί πρόταση)

• ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ (θα κατατεθεί πρόταση).

Αρνητικοί όμως ήταν στο να μπορούν τα παιδιά μας να επιλέγουν περισσότερες από μία κατηγορίες.
Παραμένει αυστηρά ως κριτήριο η αντιστοιχία των μορίων και δεν πρόκειται να επανέλθουν οι αντιστοιχίες σχολών.
Οι μετεγγραφές καταργήθηκαν οριστικά σύμφωνα με την ρητή δήλωση της κας Χριστοφιλοπούλου.

Ζητήσαμε οι νέες ρυθμίσεις να έχουν αναδρομική ισχύ για τους αδικηθέντες επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Απάντησαν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθετική ρύθμιση που ρυθμίζει τα ειδικά θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της φοίτησης ( ορφάνια, ασθένεια, τρίτεκνοι κ.ά.)

Σχετικά με τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς η κα Χριστοφιλοπούλου μας είπε ότι η αξιοποίηση του κάθε εκπαιδευτικού γίνεται χωρίς εφεδρείες ή μετατάξεις. Πρόκειται να τεθούν κοινωνικά κριτήρια στις νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μεταξύ των οποίων θα είναι και η τριτεκνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.