Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/10/2012 ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ


Ρύθμιση για μετεγγραφές σε αδέρφια φοιτητές που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις προανήγγειλε σε δήλωση του ο Υπουργός Παιδείας. Λεπτομέρειες της ρύθμισης για τις μετεγγραφές αναμένονται να καθοριστούν μέσα στην εβδομάδα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή.


Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε για τα αδέλφια φοιτητές και τις οικογένειες τους:.Όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά, διότι έχουν ένα και δύο παιδιά φοιτητές, τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε και αυτό το ζήτημα και θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα, οικογενειών που έχουν δύο και τρεις φοιτητές την ίδια στιγμή που είναι σε άλλες πόλεις. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα σε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε.

Από το 2011 οι μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σοβαρές παθήσεις 5% καταργήθηκαν και θεσπίστηκε ειδική κατηγορία εισαχθέντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δίνονται συγκεκριμένες θέσεις και στους δικαιούχους δεν παρέχετε η δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ίδρυμα από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.