Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Δεσμεύθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου για την ρύθμιση αποπληρωμής στεγαστικών Δανείων Τρίτεκνων Οικογενειών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


 
Δεσμεύθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου για την ρύθμιση αποπληρωμής στεγαστικών Δανείων Τρίτεκνων Οικογενειών
του Ιδιωτικού Τομέα

 
Η Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεσμεύτηκε ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ μαζί με το Υπουργείο Εργασίας, έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό των ρυθμίσεων, των δανείων,  που θα είναι έτοιμες τέλη Μαρτίου 2016.

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έχει χορηγήσει δάνεια από κεφάλαια του προϋπολογισμού του Οργανισμού σε περίπου 88.000 συμπολίτες μας τα οποία είναι ακόμη ενεργά. Αξίζει να τονιστεί ότι τα ίδια κεφάλαια του Ο.Ε.Κ. προέκυψαν αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Μετά από τέσσερα συνεχή έτη αδιαφορίας του ΟΑΕΔ, στον οποίο όλες οι εκκρεμότητες και αρμοδιότητες του ΟΕΚ έχουν μεταβιβαστεί από το 2012, η μοναδική ενασχόληση του διαδόχου Οργανισμού ήταν μια απαράδεκτη επιστολή τον Οκτώβριο του 2014 σε όλους ανεξαιρέτως τους δανειολήπτες η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η λογιστική τους καρτέλα εμφάνιζε οφειλές με καθυστέρηση και ότι σε περίπτωση καθυστέρησης των δόσεων θα ήταν λογικό να ενεργοποιηθούν οι όροι της σύμβασης που έχουν υπογράψει.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εισφορά υπέρ του ΟΕΚ εξακολουθεί να παρακρατείται από το μισθό τους (1% υπέρ ΟΕΚ) και ότι από το 2012 δεν εκπονείται κανένα απολύτως νέο στεγαστικό πρόγραμμα.

Τα δάνεια του ΟΕΚ έχουν χορηγηθεί σε ειδικές κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους και σεισμόπληκτους, και παρότι το επιτόκιο είναι από μηδενικό έως χαμηλό, όταν η δόση δεν πληρωθεί εγκαίρως, τότε επιβαρύνεται με πανωτόκια ύψους 11,3 %.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε ποσοστό άνω του 70%, δηλαδή  52.000 των δανειοληπτών καταγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές αφού το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας στα χρόνια του μνημονίου έχει διογκωθεί για το σύνολο των εργαζομένων και ανέργων.

Το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπερνά τα 340 εκατομμύρια ευρώ ενώ το άθροισμα των ληξιπρόθεσμων και του άληκτου ποσού παροχών ξεπερνά το ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ (1,5 Δις €).

Για τα δάνεια από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ, που πρωτίστως έπρεπε το Κράτος να έχει ρυθμίσει, αφού αφορούν ιδιαίτερες κοινωνικά ομάδες εργαζομένων, συνεχίζει να αδιαφορεί πλήρως.

Τα δάνεια αυτά είναι στην αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ και μόνο το Δ.Σ του Οργανισμού και το Υπουργείο Εργασίας έχουν την απόλυτη ευθύνη και αρμοδιότητα των ρυθμίσεων.

Όλοι μας κατανοούμε ότι αν ο ΟΑΕΔ προχωρήσει σε γενναίες ρυθμίσεις στα δάνεια αυτά, με ευαίσθητη κοινωνική προτεραιότητα, ανάλογη αυτής που το Υπουργείο επέδειξε πρόσφατα στην κοστολόγηση του Ολυμπιακού Χωριού, τότε όχι μόνο θα μπορέσουν οι δανειολήπτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά και στο ταμείο του ΟΑΕΔ θα εισρεύσουν κεφάλαια που θα μπορεί να διαθέσει για νέα στεγαστικά προγράμματα, τα οποία όλη η κοινωνία δικαιούται και περιμένει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.