Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Γιώργος Πατούλης: Κανένα παιδί εκτός των παιδικών σταθμών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


 
Γιώργος Πατούλης: Κανένα παιδί εκτός των παιδικών σταθμών

Ευρεία σύσκεψη για την έγκαιρη εκκίνηση του προγράμματος, μέσω ΕΣΠΑ, φιλοξενίας παιδιών στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση των όποιων εμποδίων, κυρίως ως προς την χρηματοδότηση, εμφανίζονται αυτή την εποχή, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και την αν. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας, ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο ειδικός γραμματέας του (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας Γ. Ιωαννίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των δημοτικών δομών και των εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτές και επανέλαβε στην ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων τις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ, όπως διατυπώνονται στην ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της που είναι οι εξής:

Να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι ύψους 250 εκ. € για τη σχολική χρονιά 2016-2017, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων. Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ώστε να καλυφθούν και περιοχές στις οποίες σήμερα δεν εξυπηρετούνται οι οικογένειες με ΑμεΑ.
Να καταργηθεί η ρύθμιση για καταβολή της πρώτης δόσης μετά την υλοποίηση του 30% του φυσικού αντικειμένου και επαναφορά της ρύθμισης για καταβολή της πρώτης δόσης μετά την υλοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου, όπως ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Να καταργηθεί η μείωση του 30% της δυναμικότητας των δομών και να επανέλθει η δυνατότητα στις δομές να δύνανται να προσφέρουν το σύνολο της δυναμικότητάς τους στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι αναμένει τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις τελικές προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ. «Το πρόγραμμα πρέπει να ξεκινήσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και πρέπει να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι από τον Σεπτέμβριο δεν θα βρεθεί κανένα παιδί, από αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις, εκτός των παιδικών σταθμών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: «Ωστόσο, η πρόθεση του υπουργείου να μειώσει το ποσό του voucher για κάθε παιδί, δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Σε μία εποχή που την Ελλάδα μαστίζει η υπογεννητικότητα, οφείλουμε να ενισχύουμε με όλα τα μέσα τις δομές φύλαξης παιδιών και όχι να αφαιρούμε πόρους που προορίζονται για τη στήριξη των οικογενειών. Ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που απευθύνονται στους ωφελούμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου