Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου: Έλλειψη σχεδιασμού στην αντιμετώπιση της ανεργίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006 
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 
Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου:  Έλλειψη σχεδιασμού  στην αντιμετώπιση της ανεργίας

 
Η Ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή την παραίτηση της Γενικής Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, η οποία κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για αδιαφανείς διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις έργων αξίας εκατομμυρίων Ευρώ στον ευαίσθητο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπενθυμίζει πως κατέθεσε ανάλογη Ερώτηση τον περασμένο Ιούλιο, όπου ανέδειξε την ανάθεση έργων σε συλλογικούς φορείς επιλογής του Υπουργείου Εργασίας και την πλήρη απαξίωση των αρμοδίων και έμπειρων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας. Τονίζει μάλιστα, ότι στο ερώτημα που είχε θέσει, για ποιό λόγο προτιμούνται οι εν λόγω συλλογικοί φορείς αντί να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ειδικών Υπηρεσιών, δεν έλαβε κάποια συγκεκριμένη απάντηση.
Η Βουλευτής υπογραμμίζει πως οι συγκεκριμένες επιλογές δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα στις δράσεις για τους ανέργους, καθώς όπως είχε ήδη αναδείξει στην προηγούμενη Ερώτησή της, για προγράμματα που προκηρύχθηκαν τον Φεβρουάριο, οκτώ μήνες αργότερα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Κατερίνα Παπακώστα συμπεραίνει την αδυναμία υλοποίησης των έργων από τους συλλογικούς φορείς και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ακυρωθούν έστω και τώρα οι σχετικές κατακερματισμένες προκηρύξεις και να ενεργοποιηθούν οι Ειδικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Στο κείμενο της Ερώτηση επισημαίνεται επιπλέον ότι με επίκληση στην μορφή του κατεπείγοντος, έχουν ανατεθεί κατακερματισμένα έργα εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ.

Η Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για ποιό λόγο προτιμώνται οι απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς φορείς και δεν επιλέγεται η σωστή αξιοποίηση του υπαρκτού ανθρώπινου δυναμικού των Ειδικών Υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί μία πιο αποτελεσματική οργάνωση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας. Ρωτά επιπλέον τι πρόκειται να πράξει ο κ. Υπουργός μετά την διαπιστωμένη αδυναμία υλοποίησης των προγραμμάτων για άνεργους νέους έως 29 ετών που έχουν ανατεθεί με την μορφή της αυτεπιστασίας σε συλλογικούς φορείς και ζητά να ενημερωθεί σε τι συνίσταται η οκτάμηνη καθυστέρηση.
Τέλος, η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά πότε και με ποιό χρονοδιάγραμμα θα δημιουργηθούν οι 300.000 θέσεις εργασίας που έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση και πόσοι πρόχειροι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για τις αναθέσεις έργων έχει υπογράψει η αρμόδια Υπουργός κα Αντωνοπούλου, ποιοί είναι οι ανάδοχοι και ποιά είναι η δαπάνη ανά έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.