Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Σγουρός : Αδιανόητη κάθε τυχόν νέα περικοπή οικογενειακών επιδομάτων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 
Γιάννης Σγουρός : Αδιανόητη κάθε τυχόν νέα περικοπή οικογενειακών επιδομάτων

Την αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, με την οποία θα εκφράζει την ομόθυμη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση και κατάργηση των προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων προτείνει στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός.

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Σγουρός, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που εξειδικεύουν τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν από τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν οι νέες περικοπές των προνοιακών, οικογενειακών και άλλων επιδομάτων (π.χ. επίδομα απροστάτευτων τέκνων) που χορηγούνται στους συμπολίτες μας εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο, τόσο των επιταγών του Συντάγματος, όσο και του κοινωνικού κράτους, που με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον, την ειδική μέριμνα και στήριξή του σε ευαίσθητες, όσο και ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας.

Ο κ. Σγουρός σημειώνει ότι κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει στο ότι η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες, αποτελεί συστατικό στοιχείο κάθε πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο.

Ουδείς επίσης μπορεί να διαφωνήσει ότι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας και κυρίως της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας πρέπει να αποτελεί στόχο εθνικής και στρατηγικής σημασίας, καθώς αφενός μεν ο θεσμός της οικογένειας αποτελεί στυλοβάτη της εθνικής και κοινωνικής συνοχής και αφετέρου τα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με το εκρηκτικό δημογραφικό πρόβλημα, που σε συνδυασμό με την εκροή πολλών νέων στο εξωτερικό απειλεί να την μετατρέψει σε «χώρα γερόντων».

Τα ποσά, τα οποία δίνει σήμερα το ελληνικό κράτος και τα οποία έχουν ήδη υποστεί περικοπές στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, ασφαλώς και δεν επαρκούν αυτοτελώς για τη στοιχειώδη διαβίωση των συμπολιτών μας, αποτελούν όμως καθοριστικό παράγοντα, ώστε να μπορούν να επιβιώνουν στις δύσκολες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες του μνημονιακού σήμερα.

Ακόμη όμως και αυτά τα μικρά ποσά φαίνεται ότι τίθενται σε κίνδυνο, εξέλιξη που πρέπει να αποτραπεί. Για το λόγο αυτό προτείνει την ενεργοποίηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω της αποστολής επιστολής που θα υπογράφεται από τους επικεφαλής όλων των εντός του συνταγματικού τόξου παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

«Κυβέρνηση και κόμματα του κοινοβουλίου δεν θα πρέπει να αδιαφορήσουν και να θεωρήσουν την αξιοπρέπεια, με την οποία αντιμετωπίζουν αυτές τις περικοπές οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ως απάθεια. Η σιωπηρή αγανάκτηση συσσωρεύεται και το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα, μέσα από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του κράτους και φορέων του δημοσίου.  Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σγουρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.