Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Θεανώ Φωτίου: Θα ληφθούν υπ΄ όψιν οι προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων



Θεανώ Φωτίου: Θα ληφθούν υπ΄ όψιν οι προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων

Συνάντηση με την Αν. Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου Θεανώ είχαν, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ντιούδης Αντώνιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας Πουρτουλίδης Σταύρος.
Θέματα τα οποία τέθηκαν στην κα Φωτίου και συζητήθηκαν ήταν:
1. Η άμεση προώθηση της βασικής μας πρότασης για νομοθετική ρύθμιση εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους στα πλαίσια αντιμετωπίσεως του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Ρύθμιση που δεν έχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, όπως και η ίδια το έχει δηλώσει, σχετικά πρόσφατα, στην Βουλή των Ελλήνων σε ερώτηση βουλευτού.
2. ΄Οσον αφορά το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους) της ζητήθηκε η άμεση παρέμβασή της για άρση της άρνησης του συνόλου των Κοινωνικών Συμπράξεων για ένταξη άτυπων δομών(Σύλλογοι τριτέκνων, πολυτέκνων κ.α), παρά του ότι υπάρχει σχετική απόφασή της και μάλιστα ότι αρκετές Κοινωνικές Συμπράξεις δεν εντάσσουν ούτε και αυτούς τους Συλλόγους που έχουν λάβει την πιστοποίηση.
3. Να απλοποιηθεί η διαδικασία ένταξης σε Κοινωνική Σύμπραξη και οι σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων, που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό, στο Περιφερειακό  και στο Ειδικό Μητρώο, να εγγράφονται με αίτημά τους στην Σύμπραξη. Να καταργηθεί η διάταξη που απαιτεί την σύμφωνη γνώμη των 2/3 των υπαρχόντων μελών της Κοινωνικής Σύμπραξης.
4. Ως προς το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων να διατηρηθεί το προηγούμενο σύστημα κριτηρίων, καθότι δεν είναι κονδύλια από το ΤΕΒΑ.
5. Την αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου για τους τριτέκνους και πολυτέκνους.
Η κα Φωτίου συμφώνησε και όσον αφορά το ΤΕΒΑ θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.