Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΔΕΗ: Ευάλωτοι Πελάτες και Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727 (μόνο απόγευμα), 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogpot.com

ΔΕΗ: Ευάλωτοι Πελάτες και Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης στις ειδικές ρυθμίσεις για τους Ευάλωτους Πελάτες και τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Πληροφορίες για το Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών

Στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών εντάσσονται Οικιακοί Πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και μόνο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους, εφόσον είναι άτομα χαμηλού εισοδήματος, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία.

Στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, όπως είναι προθεσμία εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης τουλάχιστον σαράντα ημερών, δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης, αναστολή της δυνατότητας του προμηθευτή να δώσει εντολή απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας εκ μέρους του προμηθευτή.

Σε περίπτωση που τόσο η τετραμηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας Ευάλωτου Πελάτη, όσο και η μέση τετραμηνιαία κατανάλωσή του σε ετήσια κυλιόμενη βάση υπερβούν τα όρια κατανάλωσης της κατηγορίας του, παύουν να εφαρμόζονται για το συγκεκριμένο τετράμηνο τα παραπάνω μέτρα προστασίας.

Αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών υποβάλλονται στο διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως τη 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, για ένταξη από την αρχή του επόμενου έτους. Μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις και μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, αλλά η ένταξη θα γίνεται για το υπόλοιπο διάστημα του έτους μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων.

Διευκρινίζεται ότι για τους δικαιούχους οι οποίοι εντάχθηκαν στους Ευάλωτους Πελάτες για ένα έτος, εφόσον δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής τους αίτησης, η ένταξή τους ισχύει και για το επόμενο έτος, χωρίς να απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης. Στην περίπτωση όμως που έχει μεταβληθεί κάποιο από τα στοιχεία της αρχικής τους αίτησης, τότε απαιτείται υποχρεωτικά η υποβολή νέας αίτησης. Επιπρόσθετα, εάν κατά τον έλεγχο των στοιχείων μέσω των αρμόδιων φορέων (Υπ. Οικονομικών, ΟΑΕΔ) αποδειχθεί ότι δεν πληρούν τα κριτήρια, τότε θα διαγράφονται από το Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών.

NOMOΣ 4467/2017 
Άρθρο 9
Απαλλάσσεται από τη χρέωση ΥΚΩ το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του τιμολογίου Πολυτέκνων και του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) έως τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων, καθώς και το τμήμα τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας έως και 10.000 kWh για τους δικαιούχους Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης»

Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας
Το Κοινωνικό Τιμολόγιο παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Συνεπώς, όλοι οι δικαιούχοι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο ΚΟΤ μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ, όπως παραπάνω αναλυτικά περιγράφεται, ανεξάρτητα του προμηθευτή που έχουν επιλέξει.

Δικαιούχοι και Προϋποθέσεις για ένταξη στις κατηγορίες των ευάλωτων πελατών
Δικαιούχοι
1. Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000 στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.
2. Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα: Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ προσαυξημένο κατά 6.000 στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος κατοικεί σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh.
3. Μακροχρόνια άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000 στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (Δεν συνυπολογίζεται τυχόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που αφορά το διάστημα που προηγήθηκε την περίοδο ανεργίας. Στην περίπτωση ανέργων συζύγων, τα παραπάνω εφαρμόζονται και για τους δυο συζύγους). Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών υποβάλλονται :
– ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΕΔΔΗΕ
– τηλεφωνικά* στο 11 770, Δευτέρα έως Παρασκευή : 7 π.μ.-7 μ.μ.
– μέσω ΚΕΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.