Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2010

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής σήμερα Δευτέρα 12/7/2010 και ώρα 14.00 συζήτησε με τους αρμόδιους στο γραφείου του ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ για θέματα Μετεγγραφών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ.

Δόθηκαν απο το Υπουργείο ΜΟΝΟ προφορικές απαντήσεις, ότι θα κατατεθεί το Νομοσχέδιο για την Παιδεία τέλη Ιουλίου 2010, όπου μέσα θα ρυθμίζεται και το τι θα ισχύσει για τις Μετεγγραφές.

Μετά τις ΈΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες τόσο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, όσο και Συλλόγων επαρχίας, αλλά και απλών τρίτεκνων, η Υπουργός κα Διαμαντοπούλου την Παρασκευή, ανακοίνωσε κάποιες ρυθμίσεις για τις Μετεγγραφές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.


Στον Νομό Αττικής κατοικούν πάνω απο το μισό του πληθυσμού της Ελλάδος. Όσο για τον Νομό Θεσσαλονίκης κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων. ΣΥΝΕΠΩΣ ο μεγάλος αριθμός των τρίτεκνων κατοικούν κυρίως στον ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ και στον ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, προχθές Παρασκευή, θα ισχύσουν:

Στις περιπτώσεις των τριτέκνων οι μετεγγραφές παραμένουν ελεύθερες στον αριθμό. Εισάγεται όμως η πολιτική της ομαδοποίησης των υποψηφίων μεταξύ ομοειδών τμημάτων σε κοντινά πανεπιστήμια, ώστε οι δικαιούμενοι μετεγγραφής να μοιράζονται σε περισσότερες σχολές. Οι μετεγγραφές θα γίνονται αναλογικά με τον αριθμό εισακτέων κάθε τμήματος, ενώ τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα θα δέχονται και τους πιο υψηλόβαθμους από τους αιτούντες μετεγγραφή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα, απεφάσισε να αναστείλει την κινητοποίηση για μεθαύριο Τετάρτη 14/7/2010 και ώρα 13,30 μ.


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΜΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Η απόφαση της κας Υπουργού μας ανησυχεί.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ας είμαστε σε εγρήγορση.

ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.