Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής

23/9/2010

Σήμερα Πέμπτη 23/9/2010 και ώρα 10.00 πμ η Πρόεδρος κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, συναντήθηκε με τον κ. Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, εμπνευστή και εισηγητή του Νομοσχεδίου που ψηφίσθηκε στις 14.9.2010.
Στην συνάντηση παρευρέθη ο κ. Καρατζάς Βουτσάς, Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αιφνίδια με την ομαδοποίηση του ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνά Ευβοίας) με τα ΤΕΙ Αττικής.
Ο κ. Παπάζογλου δεσμεύθηκε ότι στις επόμενες ημέρες, και πριν τις 4/10/2010, θα δημοσιευθεί Εγκύκλιος όπου θα επιλύει εν μέρει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Δηλαδή, θα δοθεί η δυνατότητα στους Τρίτεκνους Φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας, και μόνιμους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, να συμπληρώσουν την φόρμα Μετεγγραφής στην Αττική. Το κριτήριο θα είναι η βαθμολογία του Φοιτητή.
Για όσους Φοιτητές τελικά δεν γίνει η Μετεγγραφή σε ΤΕΙ Αττικής, τότε το Υπουργείο Παιδείας θα δρομολογήσει Ειδικό Δρομολόγιο με λεωφορείο, με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας, όπου κάθε πρωί θα πηγαίνει τους Φοιτητές από την Αθήνα στα ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνά Ευβοίας), και το βράδυ θα επιστρέφει τους Φοιτητές στην Αθήνα, στον τόπο κατοικίας τους.
Επισημάνθηκε στον κ. Παπάζογλου, ότι η περίπτωση του λεωφορείου, είναι ένας τρόπος ταλαιπωρίας των Φοιτητών, όπου καθημερινά στις 6 το πρωί περίπου θα πρέπει να αναχωρούν από την Αθήνα, και να επιστρέφουν περίπου στις 9 το βράδυ στην Αθήνα (αρκετές ημέρες τα μαθήματα γίνονται πρωί και απόγευμα), σε διαδρομή περίπου 2 ώρες το πρωί συν 2 ώρες το βράδυ.
Παρ΄ ότι η κίνηση του κ. Παπάζογλου, είναι εν μέρει θετική, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν δίνει την σωστή λύση στην ταλαιπωρία των φοιτητών και των οικογενειών τους.
Στην συζήτηση ο κ. Παπάζογλου πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην Κατάργηση ΟΛΩΝ των Μετεγγραφών των φοιτητών.
Αναμένουμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ της νέας Εγκυκλίου όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους Τρίτεκνους Φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνά Ευβοίας), και μόνιμους κατοίκους του Νομού Αττικής, να συμπληρώσουν την φόρμα Μετεγγραφής στην Αττική.
Ανησυχούμε για την λύση του λεωφορείου.
Επίσης ανησυχούμε για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις Μετεγγραφές Φοιτητών, πιθανόν από την επόμενη χρονιά.
Τρίτεκνοι ας παραμείνουμε σε εγρήγορση μέχρι την δημοσίευση της νέας Εγκυκλίου.
Παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής έκανε και η Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Τριτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου