Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Απαλείφονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του τριτεκνικού - πολυτεκνικού επιδόματος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

20/12/2010

Απαλείφονται τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος
Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Λοβέρδος κατά την σημερινή συζήτηση του Προυπολογισμού 2011 στην Βουλή

«Δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος. Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, δεχόμενος επίθεση για το θέμα από την Αντιπολίτευση.

Αιτία για την έντονη αντιπαράθεση ήταν η αναφορά του υπουργού νωρίτερα, ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση μέχρι 150 εκατ. ευρώ από την θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να ζητήσει διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για τις ρυθμίσεις που αφορούν τους πολυτέκνους, αφού όπως τόνισε σε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Πολυτέκνων για την ΝΔ ο θεσμός της πολύτεκνης οικογένειας «είναι εθνικής σημασίας».

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την ομιλία του στην Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2011 και παρουσιάζοντας τις διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας στις οποίες στοχεύει το υπουργείο του και στις εξοικονομήσεις δαπανών ανέφερε:

«Έως 150 εκατ. στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε από τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τις πολυμελείς οικογένειες. Η εποχή της συμβολικής χρήσης των δημοσίων πόρων εξέπνευσε ανεπιστρεπτί με το τέλος της επίπλαστης μεταπολιτευτικής ευμάρειας. Δεν μειώνουμε τα επιδόματα, δεν αλλοιώνουμε τις πολιτικές μας, αλλά εξορθολογίζουμε την κοινωνική μας πολιτική».

Με αφορμή την αναφορά αυτή ο Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πάει με άλλους τρόπους να βάλει χέρι στα πολυτεκνικά επιδόματα».

Ο κ. Λοβέρδος αντέδρασε άμεσα και επιτέθηκε στον κ. Ροντούλη χαρακτηρίζοντάς τον απαράδεκτο.

«Θα σας κοστίσει ακριβά κ. υπουργέ, προσωπικά εσάς. Παίζετε κόρωνα - γράμματα το πολιτικό σας μέλλον. Δεν σας επιβάλλει καμία τρόικα να βάζετε χέρι στα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα. Εσείς πάτε να το κάνετε αυτό και να ξέρετε ότι αφορά 500.000 οικογένειες», αντέτεινε ο Αστ.Ροντούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.