Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής

23/9/2010

Σήμερα Πέμπτη 23/9/2010 και ώρα 10.00 πμ η Πρόεδρος κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, συναντήθηκε με τον κ. Παπάζογλου, Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, εμπνευστή και εισηγητή του Νομοσχεδίου που ψηφίσθηκε στις 14.9.2010.
Στην συνάντηση παρευρέθη ο κ. Καρατζάς Βουτσάς, Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αιφνίδια με την ομαδοποίηση του ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνά Ευβοίας) με τα ΤΕΙ Αττικής.
Ο κ. Παπάζογλου δεσμεύθηκε ότι στις επόμενες ημέρες, και πριν τις 4/10/2010, θα δημοσιευθεί Εγκύκλιος όπου θα επιλύει εν μέρει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Δηλαδή, θα δοθεί η δυνατότητα στους Τρίτεκνους Φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας, και μόνιμους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, να συμπληρώσουν την φόρμα Μετεγγραφής στην Αττική. Το κριτήριο θα είναι η βαθμολογία του Φοιτητή.
Για όσους Φοιτητές τελικά δεν γίνει η Μετεγγραφή σε ΤΕΙ Αττικής, τότε το Υπουργείο Παιδείας θα δρομολογήσει Ειδικό Δρομολόγιο με λεωφορείο, με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας, όπου κάθε πρωί θα πηγαίνει τους Φοιτητές από την Αθήνα στα ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνά Ευβοίας), και το βράδυ θα επιστρέφει τους Φοιτητές στην Αθήνα, στον τόπο κατοικίας τους.
Επισημάνθηκε στον κ. Παπάζογλου, ότι η περίπτωση του λεωφορείου, είναι ένας τρόπος ταλαιπωρίας των Φοιτητών, όπου καθημερινά στις 6 το πρωί περίπου θα πρέπει να αναχωρούν από την Αθήνα, και να επιστρέφουν περίπου στις 9 το βράδυ στην Αθήνα (αρκετές ημέρες τα μαθήματα γίνονται πρωί και απόγευμα), σε διαδρομή περίπου 2 ώρες το πρωί συν 2 ώρες το βράδυ.
Παρ΄ ότι η κίνηση του κ. Παπάζογλου, είναι εν μέρει θετική, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν δίνει την σωστή λύση στην ταλαιπωρία των φοιτητών και των οικογενειών τους.
Στην συζήτηση ο κ. Παπάζογλου πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην Κατάργηση ΟΛΩΝ των Μετεγγραφών των φοιτητών.
Αναμένουμε την δημοσίευση στο ΦΕΚ της νέας Εγκυκλίου όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους Τρίτεκνους Φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας (Ψαχνά Ευβοίας), και μόνιμους κατοίκους του Νομού Αττικής, να συμπληρώσουν την φόρμα Μετεγγραφής στην Αττική.
Ανησυχούμε για την λύση του λεωφορείου.
Επίσης ανησυχούμε για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις Μετεγγραφές Φοιτητών, πιθανόν από την επόμενη χρονιά.
Τρίτεκνοι ας παραμείνουμε σε εγρήγορση μέχρι την δημοσίευση της νέας Εγκυκλίου.
Παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας υπέρ του αιτήματος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής έκανε και η Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Τριτέκνων.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
18/9/2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή όσον αναφορά τις μετεγγραφές φοιτητών και ισχύει απο το τρέχον ακαδημαικό έτος 2010 - 2011.
Ο Σύλλογος μας οργανώνει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έξω απο το Υπουργείο Παιδείας.
Για πληροφορίες μέσω του email του Συλλόγου μας triteknoiattikis@yahoo.gr

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΜΠΤΗ 23/9/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 ΠΜ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.
ΕΝΩ ΕΔΙΔΟΝΤΟ ΔΙΑΒΕΒΑΙΏΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2010 ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΤΕΤΕΘΗΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2010, ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 14.9.2010 ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010 -2011 ΟΠΟΥ ΤΑ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΕΝΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών... όπως ψηφίσθηκε από τη Βουλή στις 14.09.10

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές... όπως ψηφίσθηκε από τη Βουλή στις 14.09.10

O νέος νόμος για τις μετεγγραφές των φοιτητών όπως ακριβώς ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

18.9.2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές των φοιτητών ακαδημαικού έτους 2010 -2011, όπως φηφίστηκε πρόσφατα ΠΑΡΑ τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Σύλλογος μας απο τον Ιούλιο 2010 είχε επισημάνει (διαβάστε παλαιότερες αναρτήσεις) ότι ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Τι ίσχυε απο το 2006 και μέχρι να ψηφισθεί ο νέος νόμος. ΟΛΟΙ οι Τρίτεκνοι που κατέθεταν αίτηση μετεγγραφής, είχαν το δικαίωμα της μετεγγραφής.
Ο νέος νόμος που ψηφίσθηκε πρόσφατα στις 14.9.2010 έχει ισχύ απο αυτό το ακαδημαικό έτος 2010-2011.
Τι προβλέπει ο νέος νόμος:
1) Ως Τ.Ε.Ι. του Λεκανοπεδίου Αττικής νοούνται το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, το Τ.Ε.Ι. Πειραιά και το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.
2) Η αίτηση μετεγγραφής υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο φοιτητή ή σπουδαστή ηλεκτρονικά, μετά την εγγραφή του στο Τμήμα προέλευσης, σε ειδικά ανεπτυγμένο για τις μετεγγραφές πληροφοριακό σύστημα, με την επιφύλαξη των οριζομένων στην υπουργική απόφαση της περίπτωσης δ΄. Η αίτηση αυτή επέχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης (ν. 1599/1986, ΦΕΚ 75 Α΄) του ενδιαφερομένου για την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων. Μέσα σε επτά ημέρες από τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται για το αποτέλεσμα της αίτησής τους μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου.
3) Δικαίωμα μετεγγραφής υφίσταται μόνο για ένα από τα τμήματα κατ’ επιλογή του ενδιαφερομένου, που είναι πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του ή του προσώπου (γονέα, τέκνου, αδελφού ή συζύγου) σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, και είναι αντίστοιχο με το Τμήμα προέλευσης.

Oι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης για τον Δημόσιο Τομέα του 2008 με τον Ν 2643/98

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

18/9/2010

Την Παρασκευή 17/9/2010 αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης για τον Δημόσιο Τομέα του 2008 με τον Ν 2643/98.
Τους πίνακες μπορείτε να τους δείτε στο www.oaed.gr