Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

14/10/2010

Όσοι ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ διαπιστώνουν ότι ενώ θα έπρεπε να έχουν εισαχθεί τα παιδιά τους στις Ανώτατες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και ΔΕΝ έχουν εισαχθεί, ενώ την θέση τους έχουν καταλάβει πολύτεκνοι (με 4 παιδιά και άνω), ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να επικοινωνούν άμεσα μέσω του email με την Διοίκηση του Συλλόγου.

ΑΓΩΓΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

14/10/2010

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, όπως ήδη γνωρίζετε η Διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας τον Ιούλιο 2010 προέβη σε παύση πληρωμών των Στεγαστικών Δανείων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι Τρίτεκνοι που είχαν εγκρίσεις Δανείων για στεγαστικό δάνειο, να τους τις ακυρώσουν, καθώς επίσης και όσοι Τρίτεκνοι είχαν προβεί σε Συμβόλαιο Αγοράς και είχαν ήδη πληρώσει καπάρα μέχρι και 90.000 ευρώ ο καθένας, να βρίσκονται σήμερα στον αέρα και ο ΟΕΚ να μην προχωρά στην τελική διαδικασία του Δανείου.
Προσπαθήσαμε πολλές φορές και με τηλέφωνα και με επιστολές να παρέμβουμε στην νέα Πρόεδρο του ΟΕΚ. Ομως αρνείται επίμονα να δώσει απαντήσεις.
Ύστερα απο τα ανωτέρω, ο Σύλλογος μας μετά απο την πίεση των μελών μας, προχώρησε σε αγωγή εναντίον της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Σας ενημερώνουμε ότι οι αγωγές ΓΙΝΟΝΤΑΙ απο φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή απο τους ίδιους τους θιγόμενους. Ο Σύλλογος θα παρευρεθεί στην εκδίκαση της αγωγής και θα καταθέσει σαν μάρτυρας.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ που θίγονται απο τις αποφάσεις του ΟΕΚ και κατοικούν μέσα στον Νομό Αττικής, αλλά και τους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ από όλη την Ελλάδα που θίγονται, να συμμετέχουν στην αγωγή.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Απο τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αττικής.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ

Τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα 3ου παιδιού, του Ε΄ Διμήνου 2010, θα καταβληθούν σε 435.089 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2010.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Θίγονται τα δικαιώματα των τριτέκνων

Θίγονται τα δικαιώματα των τριτέκνων

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Πολύτεκνοι - τρίτεκνοι σημειώσατε «1»


ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ επεισόδιο στη μάχη πολύτεκνων- τρίτεκνων οικογενειών για μια θέση των παιδιών τους σε σχολές κέρδισαν οι πρώτοι, κατορθώνοντας να μπουν στις στρατιωτικές σχολές (αξιωματικών και υπαξιωματικών) παιδιά της κατηγορίας αυτής που φέτος έμειναν απέξω.

Συγκεκριμένα, η Δικαιοσύνη έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις που από το 2008 θέσπισαν την εισαγωγή παιδιών τρίτεκνων οικογενειών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών ως ειδική κατηγορία.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών (από 4 και πάνω) κατελάμβαναν ποσοστό 35% επί του συνόλου των θέσεων, το οποίο είχε θεσπιστεί για την καθ΄ υπέρβαση εισαγωγή τους «σε όλες τις σχολές για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Ομως το 2008 (Νόμος 3648/2008) περιελήφθησαν για πρώτη φορά στις ειδικές κατηγορίες εισαγομένων καθ΄ υπέρβαση και τα παιδιά των οικογενειών με τρία τέκνα.

«Εκτόπιση»
Οπως επισημαίνουν οι ενδιαφερόμενοι, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών να καταλάβουν πολύ μεγάλο αριθμό από τις θέσεις των ειδικών κατηγοριών εισαγομένων «εκτοπίζοντας» αυτά των οικογενειών με τέσσερα και πλέον παιδιά. Οι ενδιαφερόμενοι είναι πάρα πολλοί γιατί οι θέσεις της κατηγορίας αυτής είναι πάνω από 400.

Και αυτό για τον απλό λόγο ότι οι τρίτεκνες οικογένειες είναι περισσότερες από τις πολύτεκνες.

Ετσι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Οπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος τους κ. Πέτρος Αγγελάκης, «το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με αποφάσεις που μόλις εκδόθηκαν, έκρινε ότι η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την εισαγωγή και των τέκνων οικογενειών με τρία παιδιά στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ως ειδική κατηγορία προσκρούει στο άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος που προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια και τούτο διότι υποβαθμίστηκε υπέρμετρα το δικαίωμα των πολυτέκνων για την καθ΄ υπέρβαση εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές». Με τις αποφάσεις αυτές κρίθηκε ότι ο πίνακας των ειδικών κατηγοριών έπρεπε να περιλαμβάνει μόνο τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών και όχι και τα τέκνα τρίτεκνων οικογενειών. Νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι με τις αποφάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος και για τα παιδιά των πολυτέκνων που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις φετινές εξετάσεις.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Περί μετεγγραφών φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2010-2011

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα εγκύκλιος για τις μετεγγραφές φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Περί μετεγγραφών φοιτητών και σπουδαστών εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.
Αρ.Πρωτ. Φ.5/ 121055α / Β3

Για το Ακαδημαικό έτος 2010-2011 οι αιτήσεις υποβάλλονται απο 4/10/2010 έως και 20/10/2010.

ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ
μέλη πολυμελών οικογενειών, (τρίτεκνοι),
http://metegrafes.minedu.gov.gr
http://www.minedu.gov.gr

Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων αγάμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα που δεν υπερβαίνουν το ανωτέρω όριο ηλικίας (παρ.1 εδ.α άρθρου 1 ν. 3282/2004).

ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι φοιτητές ή σπουδαστές που ζητούν τη μετεγγραφή τους υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που έχει εκδοθεί εντός τριμήνου από την υποβολή του,
β) βεβαίωση εγγραφής που εκδίδεται από το τμήμα προέλευσης,
γ) ατομικό δελτίο επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις,
δ) πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας που εκδίδεται από το τμήμα προέλευσης, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται σε εξάμηνο μεταγενέστερο του πρώτου,
ε) έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσίας ή λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφελείας, από το οποίο προκύπτει ο τόπος κατοικίας του αιτούντος ή του προσώπου σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής,
στ) βεβαίωση του τμήματος από την οποία προκύπτει η φοιτητική ή σπουδαστική ιδιότητα του αδελφού ή της αδελφής, εφόσον στοιχειοθετείται δικαίωμα μετεγγραφής σε σχέση με τον αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. και
ζ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών, στην οποία βεβαιώνεται ο τόπος κατοικίας του αιτούντος ή του προσώπου σε σχέση με το οποίο στοιχειοθετείται το δικαίωμα μετεγγραφής και γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης των συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης και Ληξιαρχική πράξη γέννησης των ιδίων και των αδελφών τους και πιστοποιητικό του Συλλόγου Τριτέκνων. Αν δεν υπάρχει ληξιαρχική πράξη, υποβάλλεται έγγραφο αποδεικτικό της ηλικίας τους από τα μητρώα αρρένων για τους άνδρες και από το γενικό μητρώο δημοτών για τις γυναίκες.

Φοιτητής ή σπουδαστής τρίτεκνης οικογένειας δύναται να υποβάλλει αίτηση μετεγγραφής μετά τη λήξη της προθεσμίας(4-20/10/2010) απευθείας στο Τμήμα υποδοχής στην περίπτωση που το τρίτο τέκνο της οικογένειας γεννηθεί μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός βρίσκεται στο α΄εξάμηνο σπουδών (αριθ. 387/2008 Γνωμοδότηση Ν.Σ.Κ.).

Ως Τ.Ε.Ι. του Λεκανοπεδίου Αττικής νοούνται το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, το Τ.Ε.Ι. Πειραιά και το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.
Ο αριθμός των αιτουμένων μετεγγραφή φοιτητών και σπουδαστών στα τμήματα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. των ανωτέρω ομάδων κατανέμεται στα αντίστοιχα Τμήματα κάθε ομάδας κατ’ αναλογία προς τον αριθμό εισακτέων των Τμημάτων αυτών. Ακολούθως, η μετεγγραφή των φοιτητών και σπουδαστών πραγματοποιείται στα Τμήματα αυτά με κριτήριο τον συνολικό αριθμό των μορίων που συγκέντρωσε κάθε ενδιαφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με τη βάση εισαγωγής κάθε αντίστοιχου Τμήματος. Διευκρινίζεται ότι η κατανομή αυτή ισχύει μόνο για τις αναφερόμενες στο κεφάλαιο Α κατηγορίες. Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι σπουδαστές στο Τ.Ε.Ι Χαλκίδας, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής στο Νομό Αττικής και αντίστροφα οι σπουδαστές στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά ή Αθήνας δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι οι υποβάλλοντες ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής θα μπορούν να εγγράφονται στο Τμήμα υποδοχής από την τελευταία ενημέρωση τους μέσω ηλεκτρονικού εγγράφου, οπότε και πραγματοποιείται η μετεγγραφή υπό την διαλυτική αίρεση της έγκρισης της από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος υποδοχής και τον έλεγχο νομιμότητας της τελευταίας από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι.

Οι διατάξεις περί μετεγγραφών, όπως τροποποιήθηκαν, εφαρμόζονται μόνο για όσους εισάγονται στα Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. της χώρας με βάση τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και σπουδαστών που εισάγονται ως υπαγόμενοι στην ειδική κατηγορία όσων προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης καθώς και οι περιπτώσεις των αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Εσπερινών Λυκείων και των αποφοίτων Τ.Ε.Ε. που εισήχθησαν σε Τ.Ε.Ι. (παρ. 11 του άρθρου 1 του ν. 3282/2004-Ά 208, όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 4 του άρθρου 14 του ν. 3404/2005-Ά 260, την παρ. 2 του άρθρου 33 του Ν 3794/2009-Ά 156 και την παρ. 7 του άρθρου 25 του ν3879/2010(Α163).