Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

25/2/2011

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3/2011 ΣΤΙΣ 6.00ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΣΑΠΦΟΥΣ 21. ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ημερήσιας πανελλαδικής εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στις 23/2/2011, η Υπουργός κα Διαμαντοπούλου, οργανώνει ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δραστικές αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών ετοιμάζει για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακόψει το τεράστιο «ρεύμα» αιτήσεων μετεγγραφής από τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της περιφέρειας προς τα κεντρικά ΑΕΙ.Να μην επιτρέπονται πλέον οι μετεγγραφές από τα τμήματα των περιφερειακών ιδρυμάτων προς τα αντίστοιχα κεντρικά, αλλά μόνο σε αυτά που έχουν ίδια μόρια εισαγωγής.

Δηλαδή αν κάποιος εισαχθεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με 15.000 μόρια δεν θα μπορεί να ζητήσει μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας το οποίο απαιτεί 17.000 μόρια αλλά σε οποιοδήποτε άλλο που θα έχει βάση εισαγωγής τα 15.000 και ας μην είναι αντίστοιχο.
Η πρόταση αυτή έγινε επίσημα από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου προς τους πρυτάνεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της συνόδου τους, που έγινε στο Ναύπλιο.

«Κουρελού» έχει καταντήσει το σύστημα των μετεγγραφών στη χώρα μας, αφού κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει ανάλογα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.Τα τελευταία χρόνια άλλαξε μία φορά με απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου και πέρυσι από την Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία καθιέρωσε και το σύστημα των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Τον περασμένο Οκτώβριο, μάλιστα, ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφή έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού έφτασε περίπου στις 15.000 (πρόπερσι ήταν περίπου 7.500), ενώ από αυτές οι 8.955 έγιναν ηλεκτρονικά.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τις 8.955 αιτήσεις, σχεδόν οι μισές έγιναν από σπουδαστές που ανήκουν σε τρίτεκνες οικογένειες. Αυτή μάλιστα η κατηγορία των σπουδαστών είναι που δημιουργεί και τα μεγαλύτερα προβλήματα στα πανεπιστήμια.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3/2011 ΣΤΙΣ 6.00ΜΜ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΣΑΠΦΟΥΣ 21. ΚΑΛΛΙΘΕΑ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου