Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΩ ΟΓΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΩ ΟΓΑ

28/11/2011

Σας κάνουμε γνωστό ότι με τις διατάξεις των άρθρων 42 και 43 του ν. 3918/2011 «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 31 Α΄/2-3-2011) αντικαταστάθηκαν και συμπληρώθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και καθορίστηκαν νέα μηνιαία ποσά και νέες προϋποθέσεις χορήγησης και καταβολής τους, ως εξής:

1. Επίδομα τρίτου παιδιού.
Το επίδομα τρίτου παιδιού καθορίστηκε στα εκατόν εβδομήντα επτά (177) ευρώ το μήνα από 2-3-2011, και καταβάλλεται μέχρι και τη συμπλήρωση του έκτου (6ου ) έτους της ηλικίας του παιδιού αυτού.

2. Επίδομα τρίτεκνης οικογένειας.
Το επίδομα τρίτεκνης οικογένειας καθορίστηκε από 1.1.2011 και εφεξής στα σαράντα τέσσερα (44) ευρώ το μήνα για κάθε άγαμο παιδί κάτω των είκοσι τριών (23) ετών. Αν στο πρόσωπο του τρίτου παιδιού συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση και του επιδόματος τρίτου παιδιού, καταβάλλεται για το παιδί αυτό το μεγαλύτερο επίδομα εκ των δύο, δηλαδή το επίδομα τρίτου παιδιού.

Β. Προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων
Για τη χορήγηση όλων των ανωτέρω παροχών, καθώς και της εφάπαξ παροχής των 2000 ευρώ, θα πρέπει ο δικαιούχος να έχει μόνιμη και συνεχή δεκαετή διαμονή στην Ελλάδα και τα ανήλικα τέκνα του, αν υπάρχουν, να ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Δ. Δικαιολογητικά διαπίστωσης προϋποθέσεων.
1. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διαπίστωση της μόνιμης και συνεχούς δεκαετούς διαμονής των δικαιούχων στην Ελλάδα, καθώς και ότι τα ανήλικα τέκνα τους ευρίσκονται στην Ελλάδα καθορίσθηκαν και είναι τα ακόλουθα:
α) Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή
β) Θεωρημένα αντίγραφα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή
γ) Θεωρημένα αντίγραφα Ε1 φορολογίας εισοδήματος ή
δ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή
ε) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή
στ) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή τον δικαιούχο ή το σύζυγό του κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ και υπεύθυνη δήλωση του εκμισθωτή, ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή την ημερομηνία λήξης αυτού, εφ’ όσον έληξε ή
ζ) Βεβαίωση φοίτησης των ανήλικων τέκνων στο σχολείο ή
η) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει ο ΟΓΑ, από το οποίο να προκύπτει η μόνιμη και συνεχής δεκαετής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα.

Επιτρέπεται από τον δικαιούχο η προσκόμιση συνδυαστικά των ανωτέρω
δικαιολογητικών, προκειμένου να αποδείξει την μόνιμη και συνεχή δεκαετή διαμονή του στην Ελλάδα και ότι τα ανήλικα τέκνα του ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να αποδείξει την δεκαετή διαμονή στην Ελλάδα, με κάποιο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του θα μπορεί να υποβάλει, κυρίως για τα προ του γάμου έτη:
α) Έντυπο Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των γονιών του, των δέκα ετών εφόσον δήλωναν το τέκνο τους – δικαιούχο,
ή β) βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου φοιτούσε ο δικαιούχος,
ή γ) βεβαίωση του ΟΑΕΔ , αν είχε εγγραφεί στα μητρώα του.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Σε κάθε αίτηση για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων και μέχρι να σας αποσταλούν νέα έντυπα αιτήσεων, θα επισυνάπτονται οπωσδήποτε και τα δικαιολογητικά για την καταβολή των παροχών μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ. ήτοι: φωτοαντίγραφο του αριθμού λογαριασμού ( IBAN) του δικαιούχου (εάν ο λογαριασμός είναι κοινός, θα πρέπει πρώτο όνομα να είναι το όνομα του δικαιούχου), εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. του δικαιούχου και οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης – ΑΜΚΑ.

Παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τον ΟΓΑ όταν θα έχετε την πληροφορία ότι επιδοματούχος ή κάποιο επιδοτούμενο παιδί δεν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς και για το θάνατο επιδοματούχου ή επιδοτούμενου τέκνου αποστέλλοντας ληξιαρχική πράξη θανάτου στο Τμήμα ΣΤ2 Μητρώου και Πληρωμής Επιδομάτων του Κλάδου ΣΤ΄ Οικογενειακών Επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.