Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι αδιόριστοι Τρίτεκνοι του ν2643 δικαίωση ζητούν

Οι αδιόριστοι Τρίτεκνοι του ν2643 δικαίωση ζητούν


Ο Αγώνας των Τριτέκνων θα συνεχιστεί
Διορισμός Τριτέκνων με τον ν2643/98 στον Δημόσιο τομέα, προκήρυξη Μάιος 2008


Τον Μάιο 2008 διενεργήθη προκήρυξη με τον ν2643/98 όπου μέσα προβλεπόντουσαν θέσεις αναγκαστικής τοποθέτησης ειδικών ευπαθών ομάδων που χρήζουν βοήθειας. Σαν ομάδες σε χωριστό ποσοστό ήταν 6: ΑΜΕΑ, Έμεσα ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Παιδιά Αναπήρων Πολέμου, Παιδιά Ατόμων Εθνικής Αντίστασης.
Οι γονείς τρίτεκνοι προκειμένου να καταθέσουν αίτηση, βάσει του νόμου, έπρεπε το Πρώτο τους παιδί να μην έχει υπερβεί την ηλικία των 23 ετών, όσο για τα παιδιά τριτέκνων έπρεπε πάλι το πρώτο παιδί της οικογένειας να μην έχει υπερβεί την ηλικία των 23 ετών. Παρά τις δυσκολίες του νόμου, εκατοντάδες τρίτεκνες οικογένειες κατέθεσαν αίτηση. Η προκήρυξη επίσης ζητούσε να προσκομίσουν και το δελτίο Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς και να έχουν παραμείνει άνεργοι μέχρι τον διορισμό τους.
Τους πίνακες επιτυχόντων τους εκδίδουν ειδικές επιτροπές του ΟΑΕΔ ανά Περιφέρεια, (δηλαδή έχουν συσταθεί 13 επιτροπές, από 1 σε κάθε περιφέρεια), στις οποίες συμμετέχουν και εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών ομάδων που είναι στην προκήρυξη. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές μας προς το Υπουργείο Εργασίας αλλά και την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, δεν τοποθετήθηκε στις Επιτροπές εκπρόσωπος των Τριτέκνων. Οι Επιτροπές καθυστέρησαν να εκδώσουν τους πίνακες διοριστέων, δηλαδή ενώ η προκήρυξη εκδόθηκε τον Μάιο του 2008, οι πίνακες διοριστέων βγήκαν το 2011.
Τις τελευταίες ημέρες μετά από επανειλημμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας Εσαμεα, που εκπροσωπεί τους ΑΜΕΑ, και Έμεσα Αμεα, εκδόθηκε υπουργική απόφαση, υπάρχει και το ΦΕΚ στο οποίο διορίζονται 223 άτομα ΑΜΕΑ και Έμεσα Αμεα. Σε σύνολο διοριστέων σε όλη την Ελλάδα 736 ατόμων από όλες τις κατηγορίες, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε ΦΕΚ μόνο με διορισμό το 50% των ΑΜΕΑ και Έμεσα Αμεα.

Σήμερα 23/2/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την κα Μπεργελέ, Γενική Γραμματέα, τον κ. Κορλό διευθυντή του γραφείου του κ. Ρόβλια, και την κα Κορέλα ειδική σύμβουλο του κ. Ρόβλια. Από την ΟΠΟΤΤΕ παρευρέθησαν η κα Μεσουρίδου Θεοκλήτη- Α΄ εκπρόσωπος ΜΜΕ της ΟΠΟΤΤΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, και η κα Καντεράκη Κατερίνα β΄εκπρόσωπος ΜΜΕ της ΟΠΟΤΤΕ και γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ΑΣΠΕ (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων), Αναπήρων Πολέμου, Εθνικής Αντίστασης, καθώς και της Επιτροπής Επιτυχόντων Αδιόριστων του ν2643/98.
Καμμία απάντηση δεν δόθηκε γιατί δεν βγήκε ενιαία απόφαση. Αντίθετα η κα Μπεργελέ κατηγορηματικά δήλωσε ότι θα έχουμε δύο αποφάσεις, η μία είναι ήδη στο ΦΕΚ για το διορισμό του 50% των ΑΜΕΑ και Έμεσα Αμεα, και η δεύτερη που θα είναι έτοιμη περίπου σε 15 μέρες, θα αφορά τον διορισμό του 50% των υπολοίπων κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και οι Τρίτεκνοι. Δηλαδή αφορά μόνο 145 άτομα από όλη την Ελλάδα και από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Παιδιά Αναπήρων Πολέμου, Παιδιά Ατόμων Εθνικής Αντίστασης).

Δεν δέχθηκαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου να δεσμευτούν για τον διορισμό στο 100% όλων των διοριστέων. Στην Περιφέρεια Αττικής οι διοριστέοι Τρίτεκνοι είναι 41 άτομα. Με την υπόσχεση για διορισμό μόνο στο 50% σημαίνει ότι θα διοριστούν μόνο τα 22 πρώτα άτομα.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις ότου διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.