Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Νίκος Χρυσόγελος: Καλύτερη χρήση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Απόρους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  -Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
τηλ 210 9524869, 6932 737727 (4.30-6.30μμ), 6949 592286,
6932 737 726,
email: tItsa_mesouridou@yahoo.gr, fax:2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/
http://www.triteknoi-attikis.gr/


Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους
Νίκος Χρυσόγελος: Καλύτερη χρήση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Απόρους

 Υιοθετήθηκε  από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Έκθεση σχετικά με την Πρόταση Κανονισμού για τη σύσταση του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους».
Το νέο Ταμείο, με προϋπολογισμό  3.5 δις € για την περίοδο 2014-2020, έρχεται ουσιαστικά να διαδεχτεί το «Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων στους Απόρους»,
εστιάζοντας την κατανομή της βοήθειας (τρόφιμα, αγαθά κ.λπ.) σε άτομα ή πληθυσμιακές ομάδες που διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους υλικής υστέρησης, επισιτιστικής ένδειας και έλλειψης στέγης -με ειδικότερη επικέντρωση σε άστεγους, παιδιά και νοικοκυριά με παιδιά- για την αντιμετώπιση των πιο ακραίων μορφών φτώχειας.

Ταυτόχρονα ένα μέρος των κονδυλίων του θα διατίθεται και σε συνοδευτικά μέτρα με στόχο την κοινωνική επανένταξη.
Σε μια περίοδο που οι δημοσιονομικές ανισορροπίες υπονομεύουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας σε πολλές χώρες της Ένωσης, καθιερώνεται ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση των όρων και συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο.
Το "Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων σε Απόρους" της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2007-2013 εντάσσονταν στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Απόρων εντάσσεται στις πολιτικές και τις χρηματοδοτήσεις των πολιτικών συνοχής.
"Με τον αριθμό των φτωχών να αυξάνεται, πολλά άτομα από την μεσαία τάξη να βρίσκονται στο  όριο επιβίωσης, χρειάζεται να αναπτύξουμε ισχυρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των αιτίων της φτώχειας αλλά και να βρούμε εργαλεία που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι στα όρια της επιβίωσης να ζουν με αξιοπρέπεια, αλλά και να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Απόρους είναι ένα εργαλείο, αν και ανεπαρκές, που μπορεί να βοηθήσει όσους βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Αν και οι κυβερνήσεις, το Συμβούλιο, επέλεξαν να έχει αυτό μειωμένο προϋπολογισμό, δεν μπορούμε παρά να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τα 3,5 δις Ευρώ που θα διαθέσει για την επόμενη περίοδο 2014-2020. Δεν πρέπει ούτε ένα Ευρώ να πάει χαμένο, αντιθέτως οι χώρες που έχουν ανάγκη πρέπει να αξιοποιήσουν τους πόρους αυτούς δυο φορές πιο αποτελεσματικά", δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων,  με αφορμή την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο, στις 25/2/2014, του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Απόρους.
"Το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Απόρους είναι ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των διαφορετικών αναγκών των απόρων. Χάρη σε παρεμβάσεις των Πράσινων περιλαμβάνει όχι μόνο μέτρα για την διανομή τροφίμων αλλά και μέτρα που θα βοηθούν τους απόρους να επανενταχθούν στην κοινωνική και επαγγελματική  ζωή. Διασφαλίζει την προμήθεια, συλλογή, μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων που διανέμονται, ώστε να προέρχονται από τοπικές και ποιοτικές πηγές ειδών διατροφής. Δεν θα εξαρτιέται από τα ευρωπαϊκά αποθέματα τροφίμων.
Από την άλλη, δεν θα περιορίζεται μόνο στη διανομή τροφίμων αλλά θα βοηθάει στην ενίσχυση δράσεων κοινωνικής ένταξης, όπως πχ καθοδήγηση για κοινωνικές υπηρεσίες, σχήματα εξεύρεσης κατάλληλης διαμονής, καθώς και σε θέματα διαχείρισης προϋπολογισμού", συνέχισε ο Νίκος Χρυσόγελος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.