Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΕΒΑ

 
΄΄Καθορισμός εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων των ωφελούμενων του Επιχειρησιακού Προγράμματος
 «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους
(TEBA/FEAD) ».
Αριθμ. Δ23/οικ.19162/1277 (6)
 
Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτηρίων των ωφελούμενων, του Επιχειρησιακού
Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)»
 
1. Ως «άτομα» νοούνται τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών, όπως προσδιορίζονται στην παράγραφο 3.
2. Ως «οικογένεια» νοείται η ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3. Ως εξαρτώμενα μέλη σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 4172/13 θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:
− είναι ανήλικα ή
− είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
− είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμέναστα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:
− τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων
− αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων
γ. Οι ανιόντες
δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.
4. Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
5. Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
6. Ως βρεφική ηλικία για της ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)», χαρακτηρίζεται το διάστημα από τη γέννηση του παιδιού, έως το τέλος του 2ου έτους.
7. Ως «άστεγοι» για της ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)», θεωρούνται τα άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.
 
 
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΧΚΟ ΠΡΟΓΡ. Ι/ΤΕΒΑ
Οικογενειακή κατάσταση
Ετήσιο Εισόδημα     
Μηνιαίο Εισόδημα
ΗΜΕΡΗΣΙΟ
-Μεμονωμένο άτομο                                                                        
3.000€
250€
8,3€
-Οικογένεια χωρίς ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή άτομο
 με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος
4.500€
375€
12,5€
-Οικογένεια με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος ή άτομο
με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
5.400€
450€
15€
-Οικογένεια με 2 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο
με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
6.300€
525€
17,5€
-Οικογένεια με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο
με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
7.200€
600
20€
-Οικογένεια με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο
με 5 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη
8.100€
675€
22,5€
 
ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΧΚΟ ΠΡΟΓΡ. Ι/ΤΕΒΑ
- Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
- Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης. πχ  Για Οικογένεια με 3 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο
με 4 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη    2χ7.200€=14400€   
- Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.
 
 

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676 – Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email:  titsa_mesouridou@yahoo.gr,
fax: 210 9570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com/

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας,

Ότι έχει κυκλοφορήσει ο

ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2015.

Τα μέλη μας μπορούν να τον προμηθεύονται από τα γραφεία του Συλλόγου μας, με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου, θεωρημένης για το 2015.

 Επίσης ενημερώνουμε, ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 30/6/2015. Οι νέες Τρίτεκνες Οικογένειες χρειάζεται να δηλώσουν το τρίτο παιδί.

 

Υπάρχει ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τα μέλη μας.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ – Λογιστής – Αραπάκη 43, Καλλιθέα, τηλ 6938 171 895

Σύνταξη και υποβολή Φορολογικής Δήλωσης Τρίτεκνης Οικογένειας για το 2015 – Μόνο με 20 ευρώ – Με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου, θεωρημένης για το 2015.

Επι πλέον, για την υποβολή της δήλωσης Α 21 για το Επίδομα Τρίτεκνης Οικογένειας – μόνο με 10 ευρώ.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  -  Λογιστής – Αραπάκη 72, Καλλιθέα, τηλ 6945 112 727

Σύνταξη και υποβολή Φορολογικής Δήλωσης Τρίτεκνης Οικογένειας για το 2015 – Μόνο με 20 ευρώ – Με την επίδειξη της ταυτότητας του Συλλόγου, θεωρημένης για το 2015.

Επι πλέον, για την υποβολή της δήλωσης Α 21 για το Επίδομα Τρίτεκνης Οικογένειας – μόνο με 10 ευρώ.

 
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ Α21 ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

 

Άρχισε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα:

         1. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2015 ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του (Ε1). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr) και αφού έχουν υποβάλει (οριστικοποιήσει) τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

              Η αίτηση -δήλωση του εντύπου Α21 συμπληρώνεται από τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1) ο οποίος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, σε διάσταση, άγαμος/η, επίτροπος), κατά την ημερομηνία υποβολής της.

             Κατά την συμπλήρωση των πεδίων του εντύπου Α21, πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνονται και τα αντίστοιχα πεδία των δικαιολογητικών με τα οποία αποδεικνύονται τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

            Σημειώνουμε, ότι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι στη διάθεση

των Υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

           Ο υπόχρεος – αιτών έχει την ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης των στοιχείων της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης (έντυπο Α21). Μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, ο υπόχρεος να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21).Επίσης, σε περίπτωση πραγματικής μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου (απόκτηση τέκνου, έναρξη ή λήξη σπουδών τέκνου/ων, κ.λπ), θα πρέπει, έγκαιρα, και όχι πέραν της ληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων να προβαίνει σε συμπλήρωση - τροποποίηση των στοιχείων της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet (www.gsis.gr).