Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τιμωρούνται αντί να στηρίζονται οι Τρίτεκνες οικογένειες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006 
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 
Τιμωρούνται αντί να στηρίζονται οι Τρίτεκνες  οικογένειες   

Την επανεξέταση των εισοδηματικών κριτηρίων για τις Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ζητά η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Κατέθεσαν ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, και προς τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής   Αλληλεγγύης καθώς και Πρόταση Νόμου για «το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας και Ένταξης». 

Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει λάβει έγκριση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής CCI2014GR05FMOP001 και μάλιστα έχει προκαταβληθεί στο ΕΙΕΑΔ του Υπουργείου Εργασίας από το Δεκέμβριο του 2014 το ποσό των 330 περίπου εκ. ευρώ.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα προβλέπει ως κύριους δικαιούχους, τους πλέον οικονομικά αδύναμους που ανήκουν στην κατηγορία της λεγόμενης ακραίας φτώχειας.
 Όμως ονοματίζει ως δικαιούχους και τους ανήκοντες σε άλλες κοινωνικές ομάδες για πρόσθετους λόγους όπως τα ΑμεΑ και βεβαίως ονοματίζει χωριστά τρίτεκνους και πολύτεκνους αφού αυτό εξυπηρετεί και τη στόχευση του Προγράμματος για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και την ανάγκη στήριξης των οικογενειών αυτών για ευρύτερους δημογραφικούς  λόγους.
Η υπουργική όμως απόφαση με αριθμό Δ23/οικ.19162/1277 για τα εισοδηματικά κριτήρια είναι ισοπεδωτική για όλες τις κατηγορίες και δεν εξυπηρετεί τη στόχευση για την στήριξη των οικογενειών με παιδιά.
Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση ΤΙΜΩΡΕΙ, αντί να στηρίζει τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αφού δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα για πάνω από τέσσερα εξαρτώμενα μέλη.
Για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων από αυτή την απόφαση και προκειμένου να θεραπευθεί εν μέρει έστω το πρόβλημα, επαναφέρω την πρόταση για καθορισμό εισοδηματικού ορίου, κάθε οικογένειας ανάλογα με τα μέλη της και συγκεκριμένα αυτό θα είναι: το γινόμενο του ορίου που έχετε καθορίσει για μεμονωμένο άτομο, ήτοι 3.000€ ευρώ επί τον αριθμό των μελών (ενηλίκων και ανηλίκων) της οικογένειας.

Έτσι επί παραδείγματι, οικογένεια με τρία παιδιά θα έχει εισοδηματικό όριο  3.000€ επί 5 μέλη ίσον 15.000€ και όχι 7.200€ που καθορίζει η απόφαση σας.

Ερωτάστε κ. Υπουργοί:
1)  Πως αξιολογείτε την πρότασή μας;
2) Προτίθεστε να επανεξετάσετε τα εισοδηματικά όρια που έχετε θεσπίσει, ώστε να στηρίζονται αντί να τιμωρούνται οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, και
3) παρακαλούμε να μας καταθέσετε τα παρακάτω στοιχεία, σύμφωνα με την αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί:
α) Πόσος είναι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων μονάδων (ανά αίτηση) και πόσα άτομα  αντιστοιχούν;
β) Πόσα μεμονωμένα άτομα είναι οι δικαιούχοι;
γ) Πόσα ζευγάρια χωρίς παιδιά;
δ) Πόσες οικογένειες με παιδιά 1,2,3,4,5,6,7,8 και άνω;
Τα παραπάνω στοιχεία παρακαλούμε να κατατεθούν συνολικά για τη χώρα αλλά και ανά Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.