Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τιμωρούνται οι Τρίτεκνοι. Κόβουν με τρικ τα δωρεάν τρόφιμα από Τρίτεκνες οικογένειες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 
Τιμωρούνται οι Τρίτεκνοι.
Κόβουν με τρικ τα δωρεάν τρόφιμα
από Τρίτεκνες οικογένειες.

Οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και με εισοδήματα στο όριο της φτώχειας μένουν εκτός από το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, επειδή στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματός τους συνυπολογίζονται και τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν από την πολιτεία!
Το αποτέλεσμα είναι να απορρίπτονται σωρηδόν οι αιτήσεις τους, γιατί με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που δικαιούνται ως τρίτεκνοι, το συνολικό τους εισόδημα εμφανίζεται μεγαλύτερο από τα όρια που προβλέπει η σχετική απόφαση και χαρακτηρίζονται μη δικαιούχοι λόγω υπέρβασης κριτηρίων.
Οι Τρίτεκνες οικογένειες – μέλη του Συλλόγου μας, είχαν την βοήθεια σε τρόφιμα, που αποτελεί μέρος της Δημογραφικής πολιτικής:

Το 2014 δεν υπήρξε πρόγραμμα δωρεάν τροφίμων, περιμέναμε να ξεκινήσει το Επιχειρησιακό πρόγραμμα – ΤΕΒΑ. Το 2015 η Κυβέρνηση όρισε εισοδηματικά κριτήρια, πολύ χαμηλότερα από αυτά που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ως όριο έχει το ετήσιο εισόδημα 7.200.
Κατά την έγκριση των αιτήσεων, απορρίφθηκαν αρκετοί, διότι μέσα στο εισοδηματικό όριο των 7.200 συνυπολόγισαν και το ετήσιο επίδομα παιδιών ύψους 2.940. – Από αυτό το μέτρο έχουν αδικηθεί 600 τρίτεκνες οικογένειες – μέλη του Συλλόγου.

Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στην αρμόδια Υπουργό κα Θεανώ Φωτίου, και ζητάμε αφ΄ενός να μην υπολογίζεται το επίδομα παιδιών, καθώς επίσης ζητάμε να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο, διότι η χορήγηση των Δωρεάν Τροφίμων, είναι μία ουσιαστική ανακούφιση για τις οικογένειες, και αποτελεί μέρος της Δημογραφικής Πολιτικής. Όταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 350 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.