Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Αναγκαία η χάραξη χρονοδιαγράμματος για τα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006  
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

 
Αναγκαία η χάραξη χρονοδιαγράμματος για τα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την Αναγκαία η χάραξη χρονοδιαγράμματος για τα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ

Με αφορμή την απάντηση στην από 29 Φεβρουαρίου 2016 ερώτησή μας, σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν από τα ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ, επανερχόμαστε στο ζήτημα, προκειμένου να ζητήσουμε ορισμένες  διευκρινήσεις που άπτονται των χρονοδιαγραμμάτων.

Καταρχήν, η πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να δρομολογήσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση ρύθμισης στεγαστικών δανείων εξ ιδίων κεφαλαίων κινείται σε θετική κατεύθυνση. Ωστόσο, απαραίτητη παράμετρος για να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και συνακόλουθα ανακούφιση των δικαιούχων του τ. ΟΕΚ που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, είναι η κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος.

Ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα είναι απολύτως αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες, καθώς θα αποτελέσει μία σημαντική δέσμευση του υπουργείου με προσανατολισμό την επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα θα λειτουργήσει ως δείκτης για τον βαθμό επιτυχίας των δράσεων που έχει προγραμματίσει το υπουργείο, εξασφαλίζοντας καλύτερο έλεγχο των αποτελεσμάτων.

Ήδη, μία σειρά φορέων έχει προχωρήσει σε ευνοϊκά σχήματα ρυθμίσεων και δόσεων, όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ. Ως εκ τούτου, ο ΟΑΕΔ, που έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του ΟΕΚ, δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο στην προώθηση των σχετικών ρυθμίσεων, η επιτυχία των οποίων θα επιφέρει τόσο την ουσιαστική ανακούφιση των νοικοκυριών, όσο και τη βελτίωση στα οικονομικά του οργανισμού.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα ένα πειστικό χρονοδιάγραμμα των δράσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καραγιαννίδης Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Καφαντάρη Χαρά

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής

Απαιτείται Νομοθετική ρύθμιση σχετικά με στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν από τα ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ (πρώην δανειολήπτες ΟΕΚ σήμερα ΟΑΕΔ)


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου