Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – συζητήθηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  
Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α    Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο)

  Μακρυνίτσης 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ -  ΑΘΗΝΑΙ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – συζητήθηκε η αναγκαιότητα  εφαρμογής δημογραφικής πολιτικής

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία,  στην Αθήνα, το συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (Π.Ο.Τ) που σκοπό είχε την αντιμετώπιση της πλήρους αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος της Χώρας μας, και την εντατικοποίηση του αγώνα μας.
Κοινή διαπίστωση των συνέδρων ήταν ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση της λήψης σοβαρών και χωρίς παλινωδίες μέτρων, απεναντίας το κύριο στοιχείο που χαρακτηρίζει την στάση της Κυβέρνησης, είναι η αναλγησία και απραξία μπροστά στα δυσμενέστατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπου για 4η συνεχή χρονιά οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, όπου από το 2013 σε συσχέτιση γεννήσεων και θανάτων χάθηκε μια πόλη 17.600 ατόμων επίσης το 2014 και το 2015 συνεχίστηκε  με  μεγαλύτερη ένταση  η πτωτική τάση .
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Είναι το ερώτημα που επαναλαμβανόταν συνεχώς μεταξύ των συνέδρων, χωρίς όμως να υπάρχει απάντηση. Η σαφέστατη συνταγματική επιταγή ότι:
΄΄Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄,
δεν μνημονεύεται πουθενά, ούτε και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε εφέτος η Κυβέρνηση. Διατάξεις που είχαν θεσμοθετηθεί στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, περιορίζονται ή καταργούνται, (μετεγγραφές, κατάργηση αφορολογήτου, κατάργηση επιδομάτων, κ.α.). Όποια μέτρα με κομπασμό παρουσιάζονται, όπως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, μετεγγραφές, ΕΝΦΙΑ, υποθετικές φοροελαφρύνσεις κα., τα κριτήρια που τίθενται ουσιαστικά είναι ΄΄δώρον άδωρον΄΄, και καλύπτουν περιπτώσεις οικογενειών λίγο πριν την λιμοκτονία, αδυνατούν να στηρίξουν την φοίτηση των παιδιών τους, αδυνατούν να πληρώσουν την καλυμμένη δήμευση της ακίνητης περιουσίας τους, και δεν έχει τέλος η τιμωρία των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. 
 Στο Συνέδριο μετά από πρόσκληση, ήταν παρόντες οι:  
1)    ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
2)     ως εκπρόσωπος των  ΑΝΕΛ, ο κ.  Χρήστος Πέππας  πρόεδρος της Γραμματείας δημογραφικής πολιτικής τριτέκνων - πολυτέκνων .
Αφού πρώτα αναλύσαμε το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα την περίοδο των  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (που είχαν σοβαρότατη και δυσμενή επίδραση στις γεννήσεις),
ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ  ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ -ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  για άμεση σχεδίαση δημογραφικής  πολιτικής με κατάλληλα στοχευόμενα μέτρα εάν θέλουμε να αντιμετωπιστεί το  πρόβλημα στο : Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό , Αναπτυξιακό, κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.