Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «σου έχω δέμα» - αιτήσεις μέχρι 20/1/2017

Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «σου έχω δέμα» - αιτήσεις μέχρι 20/1/2017

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να στηρίζει τις οικογένειες της πόλης, που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, υλοποιώντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ηρακλειωτών φοιτητών Αττικής που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της επαρχίας, με την τακτική παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.
Το πρόγραμμα, με τίτλο «Σου Έχω Δέμα», αφορά φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και πραγματοποιείται με ίδιες δυνάμεις του Δήμου. Για το  έτος 2017 ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει απευθύνει επιστολές σε όλες τις οικογένειες της πόλης των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν εκτός Αττικής (εντός Ελλάδος) καλώντας, να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στα Δημοτικά Ιατρεία (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 2ος όροφος, πληροφορίες στα τηλ 2132000196 – 2102716636 – 2102826924).

Απαραίτητα είναι τα παρακάτω δικαιολογητικά:  
Αίτηση, η οποία συμπληρώνεται στα Δημοτικά Ιατρεία, από τον φοιτητή ή τον γονέα.
Βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους. Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που δηλώνεται ο/η φοιτητής/τρια ως προστατευόμενο μέλος, με τα δηλωθέντα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2014 ή 2015.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (λογαριασμός ΔΕΗ η ΟΤΕ η ΕΥΔΑΠ)
Μισθωτήριο συμβόλαιο του φοιτητή/ τριας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.
Κάρτα ανεργίας γονέα (σε περίπτωση που υπάρχει).


Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους και ανασφάλιστους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου