Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932737727, 6932737726, 6977408739,
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com

Αθήνα 5/5/2010
Προς: 1) κα Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Παιδείας
2) κ. Ιωάννη Πανάρετο
Υφυπουργό Παιδείας
3) κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργό Παιδείας
ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: Αρνητικές επιπτώσεις στους Τρίτεκνους για την Παιδεία

Αξιότιμοι κυρίες και κύριε,

Οι τρίτεκνες οικογένειες που αιμοδοτούν την ελληνική κοινωνία και που συμβάλουν στην τροφοδότηση με ανθρώπινο δυναμικό βρίσκονται σήμερα στη μέγγενη της απελπισίας, αν σκεφτεί κανείς ότι το 32% των οικογενειών ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, ποσοστό που θα εκτιναχθεί με τα νέα εισπρακτικά μέτρα. Διεκδίκησαν και συνεχίζουν να διεκδικούν την πλήρη εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες, δεδομένων των δεικτών γεννήσεως (1,30 παιδιά ανά γυναίκα, με όριο αναπλήρωσης γενεών τα 2,2 παιδιά ανά γυναίκα). Η άλλη όψη του δημογραφικού είναι η γήρανση του πληθυσμού (18% του πληθυσμού άνω των 65 ετών, όταν με βάση στοιχεία του Ο.Η.Ε. μια χώρα θεωρείται γερασμένη όταν το ποσοστό του πληθυμσού άνω των 65 ετών είναι 7%).

Αναφερόμαστε στον μεγάλο αριθμό των τρίτεκνων που είναι η χαμηλόμισθοι η άνεργοι.
Ας αναλογισθούν όλοι, πως ένας μισθωτός με μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ θα τα βγάλει πέρα και με τρία παιδιά; Έχοντας παράλληλα να πληρώσει το νοίκι του η το στεγαστικό δάνειο; Πόσο μάλλον αν είναι άνεργος…
Τα τελευταία χρόνια, από το 2006 και μετά, ένα μέτρο που ανακούφισε τις τρίτεκνες οικογένειες, ήταν η μετεγγραφή των τρίτεκνων φοιτητών στον τόπο κατοικίας τους. Στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι μας στις 17.2.2010 με την κα Χριστοφιλοπούλου, η κα Υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι το μέτρο θα συνεχίσει να υφίσταται. Αλλά μέσα στον Απρίλιο διαβάσαμε δημοσιεύματα σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, στα οποία αναφερόταν ότι η Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει την κατάργηση του μέτρου και μάλιστα από εφέτος. Αυτά τα δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους τρίτεκνους, αρκετοί από τους οποίους έχουν παιδιά μαθητές στην Γ΄ Λυκείου, και σε λίγες ημέρες θα δώσουν μαθητικές εξετάσεις. Ζητάμε από την κα Υπουργό να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο των μετεγγραφών των τρίτεκνων φοιτητών.

Αναφέρουμε εδώ ότι χρειάζεται ειδικής μεταχείρισης και το θέμα των μεταπτυχιακών σπουδών των τρίτεκνων μέσω του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Ενώ τα παιδιά των πολύτεκνων περνούν στο ΙΚΥ χωρίς εξετάσεις, το μέτρο αυτό δεν ίσχυσε ποτέ για τους τρίτεκνους. Παρακαλούμε για την εφαρμογή του στους τρίτεκνους.

Ως προς το νομοσχέδιο που κατετέθη πρόσφατα προς ψήφιση στη Βουλή, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους τρίτεκνους. Πιστεύουμε ότι η διατήρηση της διάταξης του 20% για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τρίτεκνους (Ν. 3454/2006, άρθρο 2 παρ. 4) μέχρι το 2012, θα ήταν μια σωστή και κοινωνικά δίκαιη μεταβατική λύση.

Πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από άλλοτε επιβάλλεται να γίνει πράξη η πλήρης εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες.
Ελπίζουμε στην θετική σας ανταπόκριση στα ανωτέρω.
Σε αναμονή της έγγραφης απάντησης σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Θεοκλήτη Μεσουρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.