Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Δικαιούχοι παροχών


α) Οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2009.
β) Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει 75 ημέρες εργασίας ή (50) πενήντα ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2009.
γ) Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, εφ' όσον έχουν πραγματοποιήσει πενήντα ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2009.
δ) Οι άγαμες μητέρεςπου καταβάλλουν εισφορές υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας εφ' όσον έχουν πραγματοποιήσει πενήντα (50) ημέρες εργασίας ή επιδοτούμενης ανεργίας το έτος 2009.
στ) Οι συνταξιούχοι:
- Όσοι πριν συνταξιοδοτηθούν, (δηλ. το τελευταίο πριν την συνταξιοδότηση τους διάστημα) ήταν ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης και κατέβαλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας.
- Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.
Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση, προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Για αυτούς απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της ανεργίας.
ζ) 'Ατομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον και άνω, εφ' όσον τούτο προκύπτει από Γνωματεύσεις Α'/ βαθμίων ή Β/βαθμίων Υγειονομικών Επιτροπών των Ασφαλιστικών φορέων τους (Τραπεζών, ΙΚΑ, ΤΑΠΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ), οι οποίες προσδιορίζουν παθήσεις ή βλάβες ή νόσους που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του ποσοστού 67%.
Όσα άτομα με αναπηρία δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΕΟΤ ή τον ΟΓΑ δεν δικαιούνταιτην παροχή αυτή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Τα ως άνω ΑμεΑ δικαιούνται Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών ανεξάρτητα αν έλαβαν Δ.Κ.Τ το έτος 2009 και δεν δικαιούνται εισιτήρια του θερινού εκδρομικού προγράμματος ή κρουαζιέρας έτους 2010.
Στην περίπτωση που το προστατευόμενο μέλος μιας οικογένειας είναι ΑμεΑ δικαιούται ΔΚΤ μόνο για το ίδιο και για τον συνοδό του, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.
Σημειώνεται ότι τα προστατευόμενα μέλη (παιδιά) των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα, δικαιούνται των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους, ή του 24ου εφόσον είναι άνεργοι, ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή.
η) Οι υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε. μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 68 του Ν. 2676/99 και του αριθμ. 19467/ 6-3-2001 διευκρινιστικού εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
θ) Οι συνταξιούχοι του « ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ως εξής;
ι) Οι υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε. μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 8 του Ν. 2671/98
ια) Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 26 του Ν. 2668/98.
ιβ) Οι εργαζόμενοι στον ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
ιγ) Οι ορκωτοί λογιστές που καταβάλλουν εισφορές υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας .
ιδ) Οι Συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ), που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 31/12/1977 και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2006 και μετά.
Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού άλλων φορέων ΟΓΑ - ΕΟΤ δεν δικαιούται ΔΚΤ από τον Οργανισμό της Εργατικής Εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.