Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 2010
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Στο περιθώριο ξαναμπαίνουν από την κυβέρνηση, οι τρίτεκνοι και οι οικογένειές τους, όπως είναι φανερό, από τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που πληγώνει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συρρικνώνει το εισόδημά τους.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η κυβέρνηση, αντί να δημιουργεί κίνητρα και να λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, που μπορεί να εξελιχθεί σε βασική αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, προχώρησε στην προώθηση ενός νομοσχεδίου, που καταδικάζει τους τρίτεκνους. Το νομοσχέδιο εξομοιώνει τα όρια της ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των τρίτεκνων με εκείνα των άγαμων.

Το νέο νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά αποδόμηση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης. Γιατί προχωρά σε μια λογιστική προσέγγιση περικοπής των συντάξεων, με μόνο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Αλλαγές, όπως ο αριθμός των ετών ασφάλισης, των ορίων ηλικίας και των ποσοστών αναπλήρωσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπαίνουν σε ανερμάτιστους, μικροπολιτικούς υπολογισμούς, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πραγματικά εισοδηματικά κριτήρια και κοινωνικές ανάγκες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 7/7/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο Σύλλογος μας στην Γενική του Συνέλευση στις 24/6/2010 απεφάσισε την συμμετοχή του σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για το Νομοσχέδιο Αλλαγής του Ασφαλιστικού Συστήματος που προωθεί η Κυβέρνηση.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ που κατοικούν εντός του Νομού Αττικής όπως επικοινωνούν άμεσα στα τηλ 6932 724 181, 6932 737 726, προκειμένου να ενημερωθούν για την διαμαρτυρία.

Για τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αττικής
Η Πρόεδρος
ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.