Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 7/7/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Αττικής ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ που κατοικούν εντός του Νομού Αττικής την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7/2010 και ώρα 13.30 έξω απο την είσοδο του Υπουργείου Παιδείας, για να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Υπουργό Παιδείας κα Άννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ διότι ΔΕΝ συζήτησε ποτέ απο την ημέρα που ανέλαβε μαζί μας, παρ΄ ότι της έχουμε στείλει αρκετές προτάσεις καθώς και διαμαρτυρίες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Υφυπουργό Παιδείας κα Εύη ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ διότι ενώ άλλα μας διαβεβαίωσε τον Φεβρουάριο στην συνάντηση μας, σήμερα πράττει ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον ΥΠΑΛΛΗΛΟ της κας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, κ. ΓΙΑΝΝΟ ΜΗΤΣΟ, για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΑΛΟΥΜΕ την κα ΥΠΟΥΡΓΟ να ζητήσει συγνώμη απο τους εργαζόμενους τρίτεκνους γονείς, για την ΑΠΡΕΠΗ συμπεριφορά του υπαλλήλου της.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ μαζί με τα παιδιά τους να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ στην διαμαρτυρία έξω απο το Υπουργείο Παιδείας.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΓΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

13/5/2010

Καλούνται όλοι οι Τρίτεκνοι, που έχουν παιδιά μαθητές στην Γ΄ τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ τάξη Λυκείου, στην Β΄ τάξη Λυκείου, και στην Γ΄ τάξη Λυκείου, να επικοινωνήσουν ΆΜΕΣΑ με τον Σύλλογο προκειμένου να ενημερωθούν για την επιχειρούμενη ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ των τρίτεκνων φοιτητών.
Τα τελευταία χρόνια δόθηκε η δυνατότητα και στα παιδιά των ΤΡΊΤΕΚΝΩΝ να μπορούν να κάνουν μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας τους. Είναι ένα πολύ σοβαρό μέτρο, από τα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ, για την ανακούφιση της τρίτεκνης οικογένειας.
Η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, επιχειρεί σε συνεργασία με τους Πρυτάνεις των Σχολών, την κατάργηση των ισοτιμιών των Σχολών και την κατάργηση των μετεγγραφών.
Η Τρίτεκνη οικογένεια πλήττεται περισσότερο από ποτέ με αυτό το μέτρο.
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Θεοκλήτη Μεσουρίδου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/2/2010 η προγραμματισμένη συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας κας Εύης Χριστοφιλοπούλου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), και της Βουλευτού Καρδίτσας κας Θεοχάρη Μαρία, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ σκοπό την μεταφορά του πάγιου αιτήματος των τρίτεκνων, την πλήρους ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Της επιδόθηκε υπόμνημα με τις προτάσεις μας.
Η συνάντηση έγινε σε καλό ,ζεστό και θετικό κλίμα και αυτό διότι η κα Χριστοφιλοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο υπόμνημα με τα αιτήματα, που της παραδώσαμε. Βεβαίως, είναι παλαιά γνώστης των γενικότερων προσπαθειών μας αφού συμμετείχε σε ορισμένες γενικές συνελεύσεις μας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό, η κα Υφυπουργός δεσμεύθηκε ενώπιον και της Βουλευτού Καρδίτσας κας Θεοχάρη Μαρίας, ότι θα είμαστε παρών με τις προτάσεις μας στη Διαβούλευση - Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί εν όψει του Νομοσχεδίου που θα συζητηθεί για θέματα Παιδείας.
Αξίζει να αναφέρομε ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και βιώνουν οι πολυμελής οικογένειες της χώρας μίλησε η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, Γεν. Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής. Ζήτησε από την Υφυπουργό την έμπρακτη στήριξη των Τρίτεκνων οικογενειών τουλάχιστον στα θεσμικά αιτήματα, μιας και τα οικονομικά της χώρας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Ευελπιστούμε σε μια καλή μελλοντική συνεργασία στην οποία και δεσμεύτηκε η κα Χριστοφιλοπούλου όπως προαναφέραμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου