Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ΔΕΗ αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντική προστασία στα νοικοκυριά που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση. Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής, κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για ευνοϊκή ρύθμιση για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω στο σχετικό σχέδιο Υπουργικής Απόφασης μεταφέροντας το αίτημα του Συλλόγου Τριτέκνων.

Αναφορικά, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο στοχεύει να προστατεύσει οικονομικά ευπαθείς και ευάλωτους καταναλωτές θεσπίζοντας κριτήρια ένταξης με βάση την κατανάλωση και το εισόδημα των δικαιούχων.
Ο Παντελής Ασπραδάκης αναφέρει στην ερώτηση: «Δεδομένου ότι το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι έντονο και η ενίσχυση των πολυμελών οικογενειών θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελώντας πρόσθετο κίνητρο για την αύξηση του πληθυσμού:

Ερωτάστε:
1. Προτίθεστε να εντάξετε τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω στις ειδικές ευπαθείς ομάδες καταναλωτών προκειμένου να δικαιούνται μειωμένο τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (όπως έχουν περιγραφεί στο σχέδιο νόμου);
2. Προτίθεστε να επανακαθορίσετε την ελάχιστη κατανάλωση και να την αυξήσετε στην περίπτωση των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω λόγω των προφανών αυξημένων ενεργειακών αναγκών που έχουν;» ,
καθώς σύμφωνα με το υπό κατάθεση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης δεν προβλέπεται ευνοϊκή ρύθμιση για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω.

Η θέσπιση του κοινωνικού κράτους που προωθεί η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποτελείται από την λήψη μέτρων, μέσω διαφόρων νομοσχεδίων, που ευνοούν τις ευπαθείς ομάδες ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται πολλά νοικοκυριά και ενισχύεται από τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση λανθασμένων πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.