Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

4/4/2011
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συναντήθηκε σήμερα 4/4/2011 με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Πανάρετο, και συζήτησε το ΝΕΟ κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, και αφορά ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

Στο κείμενο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:
Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επεξεργάζεται ρύθμιση με την οποία από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα θεσπισθεί ειδικός αριθμός θέσεων εισακτέων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε ειδική κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

Η επιλογή σε κάθε τμήμα θα γίνεται με βάση τον αριθμό των μορίων του κάθε υποψηφίου και την σειρά προτίμησης που έχει δηλώσει ο υποψήφιος στο μηχανογραφικό του. Η διαδικασία επιλογής σε κάθε τμήμα για τις ειδικές κατηγορίες θα γίνεται αφού θα έχει προηγηθεί ο πρώτος κύκλος επιλογής, με αποκλειστικό κριτήριο τον αριθμό των μορίων και την σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό. Ταυτόχρονα, θα θεσπιστεί ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος κατά περίπτωση, ώστε παράλληλα με τα αξιοκρατικά κριτήρια να λαμβάνονται υπόψη και τα κοινωνικά. Το ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος θα αφορά μόνο τα Τμήματα και τις Σχολές των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Διαδικασία εισαγωγής:
Για κάθε ένα από τα τμήματα ή τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου, θα υπάρχει προκαθορισμένος ειδικός αριθμός εισακτέων για κάθε κατηγορία υποψηφίων προερχομένων από οικογένειες πολύτεκνες, τρίτεκνες κ.λ.π.
Οι υποψήφιοι αυτοί θα κρίνονται αρχικά με το σύνολο των υποψηφίων για κάθε τμήμα ή σχολή για το σύνολο των θέσεων εισαγωγής, με την γενική σειρά κατάταξης, βάσει της συνολικής βαθμολογίας τους και της σειράς προτίμησής τους στο μηχανογραφικό τους δελτίο. Σε περίπτωση που δεν επιλεγούν από την γενική σειρά σε κάποιο τμήμα, θα κρίνονται στην συνέχεια για το ίδιο τμήμα ή σχολή με τους συνυποψήφιους τους στην ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν, ή την οποία έχουν επιλέξει στην περίπτωση που ανήκουν σε περισσότερες από μία ειδικές κατηγορίες.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο Σύλλογος θα συναντηθεί ξανά με τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο την Δευτέρα 11/4/2011, προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.
ΟΠΟΙΟ απο τα μέλη του Συλλόγου μας επιθυμεί, ας μας στείλει τις προτάσεις του έγκαιρα στο email:triteknoiattikis@yahoo.gr

TO ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.