Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ η επιβολή ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

15/9/2011
ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ
η επιβολή ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με οικιακή ή εμπορική χρήση.

Επιβάλλεται ειδικό τέλος διάμεσου ύψους 4 ευρώ ανά τ.μ. στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση επιβολής του Τ.Α.Π. του άρθρου 24 του ν.2130/1993.
- Το τέλος αυτό θα εισπραχθεί μέσω των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.

. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ. ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 Ο ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Υπερψηφίστηκε χωρίς διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Η τροπολογία εγκρίθηκε με 155 ψήφους υπέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.