Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

NA EΞAIΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

NA EΞAIΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ


Σήμερα οι τρίτεκνοι όλων των ηλικιών αντιμετωπίζουν δύσκολα την επιβίωση των οικογενειών τους εξ΄ αιτίας των αρνητικών οικονομικών δυσκολιών. Η ανεργία για τους μεν, η αμφιβολία για τους δε, έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας, φόβου, και προβλημάτων μέσα στις οικογένειες.
Η μείωση του αφορολόγητου από 23.500 σε 12.000 είναι ευθεία βολή εναντίον της τρίτεκνης οικογένειας. Το χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, το οποίο δυστυχώς πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες, έχει δημιουργήσει χάος. Οι μισθοί ήδη έχουν μειωθεί τόσο στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό τομέα. Αρκετά νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα με στεγαστικά, αλλά και καταναλωτικά δάνεια προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ενώ ο πληθυσμός της Ελλάδος συνεχώς μειώνεται, παρά τις Ελληνοποιήσεις των μεταναστών, αντί να ενισχυθεί ο θεσμός της οικογένειας, και να υπάρξει ένα πρόγραμμα επίλυσης του Δημογραφικού, αντιθέτως διαφαίνεται ότι κάποιοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν τις οικογένειες. Οι τρίτεκνες οικογένειες αιμοδοτούν το Ελληνικό κράτος, και είναι ευκολότερο να πεισθεί μία δίτεκνη οικογένεια να γίνει τρίτεκνη.
Οι τρίτεκνες οικογένειες σήμερα ιδιαίτερα εάν οι γονείς έχουν ηλικία από 54 ετών και μέχρι 60, βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση. Όταν ήταν μικρά τα παιδιά τους δεν υπήρχε το επίδομα της τρίτεκνης οικογένειας, αλλά ούτε αρκετοί παιδικοί σταθμοί η και νηπιαγωγεία. Στις περισσότερες από αυτές τις οικογένειες αναγκάστηκαν οι γυναίκες να απομακρυνθούν από την αγορά εργασίας προκειμένου να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Αυτές οι τρίτεκνες οικογένειες βάλλονταν κατά το παρελθόν, αλλά συνεχίζουν να βάλλονται και σήμερα, διότι ποτέ δεν βοηθήθηκαν σε οτιδήποτε, ο νόμος για τους τρίτεκνους ψηφίστηκε το 2006, το δε επίδομα τρίτεκνης οικογένειας ενεργοποιήθηκε το 2008.
Οικογενειάρχες τρίτεκνοι σήμερα ηλικίας 55-56-57 ετών αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της εργασιακής εφεδρείας. Πως θα αντιμετωπίσει τα απαραίτητα προς το ζην μία οικογένεια με ένα επίδομα εφεδρείας περίπου 500 ευρώ τον μήνα; Και όταν αυτά τα χρήματα είναι το εφ΄ άπαξ που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος εάν συνταξιοδοτείτο;
Έχουμε ήδη καταγγελία για υπηρεσία σήμερα, στην οποία βγήκαν οι πίνακες της εφεδρείας για 300 άτομα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί τρίτεκνοι. Ήδη ο τρόμος επικρατεί μέσα σε αυτές τις οικογένειες. Σε αυτές τις ηλικίες των γονιών, κατά πλειονότητα, τα δύο πρώτα παιδιά είναι φοιτητές προπτυχιακοί η μεταπτυχιακοί, και το τρίτο παιδί είναι μαθητής στο Γυμνάσιο η στο Λύκειο. Είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι οικογένειες με 500 περίπου ευρώ το μήνα, διότι περίπου αυτός θα είναι ο μισθός έκαστου εφέδρου, αναλόγως του βασικού του μισθού.
Υπάρχουν έντονες ανησυχίες μήπως η Εφεδρεία επεκταθεί και σε όσους έχουν 32,η 31 χρόνια υπηρεσίας. Σήμερα κατ΄ αρχήν εφαρμόζεται σε όσους έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας.
Οι Τρίτεκνοι ζητάμε, οι εργαζόμενοι γονείς με πολυμελείς οικογένειες από Τρία η και περισσότερα παιδιά να Εξαιρεθούν από το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας.
Η Πολιτεία χρειάζεται άμεσα να το αντιμετωπίσει υπεύθυνα και να το επιλύσει.

15/12/2011
ΘΕΟΚΛΗΤΗ ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ
Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής
Α΄ Υπεύθυνη ΜΜΕ της ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.