Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τι αλλάζει στα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου


Τι αλλάζει στα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης πετρελαίου

 
 Το αργότερο έως την Πέμπτη 1/11/2012 θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, βάσει νέων διευρυμένων κριτηρίων που εκτιμάται ότι θα καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ειδικότερα, το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους αυξάνεται στα 25.000 ευρώ. Για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ, με ένα παιδί στα 38.000, με δύο στα 41.000 και με τρία παιδιά φτάνει στα 44.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι αυτά του 2011.


Αυξάνεται επίσης και το πλαφόν στα περιουσιακά κριτήρια, όποτε πλέον δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία κάτω των 200.000 ευρώ.
Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, ωστόσο, για τη διασταύρωση των στοιχείων θα λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


 

Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
- Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογούμενου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης, στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
- Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης.
- Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
- Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).


Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη (στην οποία χωρίζεται η χώρα) ορίζεται ως εξής: Για τη ζώνη Α' ανώτατη κατανάλωση (ανά τμ) 25 λίτρα, για τη ζώνη Β' 15 λίτρα, για τη ζώνη Γ' 8 λίτρα και για τη ζώνη Δ' 5 λίτρα.
Σημειώνεται, ότι ως ανώτατο όριο επιδότησης ορίστηκαν τα 120 τμ.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται ως εξής:

ΖΩΝΗ Α Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
ΖΩΝΗ Β Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
ΖΩΝΗ Γ Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας
ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.