Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας 2013



 

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας
Κυριακή 12/5/2013

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας υπενθυμίζει σε όλους μας, τον σημαντικό ρόλο της μητέρας στην κοινωνία, κάθε μέρα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Η μητέρα και, κατ’ επέκταση, η οικογένεια, αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας, το οποίο η Πολιτεία καλείται να προστατεύσει και να στηρίξει. Στην περίοδο οικονομικής κρίσης, την οποία διανύουμε, η οικογένεια αποτελεί αναμφίβολα το καταφύγιό μας.

Υπό τις νέες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, η σύγχρονη μητέρα καλείται να αντεπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους, σχοινοβατώντας ανάμεσα στα μητρικά καθήκοντα, αλλά και την ανάγκη για ισότιμη συμμετοχή στο οικογενειακό εισόδημα. Είναι σημαντικό, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τους οποίους διανύουμε να μη στερήσουμε στους νέους το κίνητρο για δημιουργία οικογένειας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση, ανήκει στις ιδανικότερες χώρες για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας ΄΄Daily Mail΄΄, ξεπερνώντας, μάλιστα, χώρες, όπως η Βρετανία, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στην 20άδα. Η έρευνα έλαβε υπ’ όψιν την ευημερία των μητέρων, χρησιμοποιώντας δείκτες υγείας, θνησιμότητα σε παιδιά κάτω των πέντε, επίπεδα της εκπαίδευσης των γυναικών, το εισόδημά τους και την πολιτική κατάσταση της κάθε χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.