Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Χριστούγεννα: Αντί για δώρα, δώστε στιγμές χαράς!

Χριστούγεννα: Αντί για δώρα, δώστε στιγμές χαράς!

Φέτος τα Χριστούγεννα, ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ το σπίτι μου με ακόμα περισσότερα πράγματα. Και αρκετοί αισθάνονται το ίδιο.
Τι θα συνέβαινε λοιπόν αν κανείς δεν έπαιρνε πλέον δώρα στα παιδιά μας; Τι θα συνέβαινε αν απλά δίναμε και μας έδιναν χαρές;
Την χαρά της εμπειρίας, της περιπέτειας και το πιο σημαντικό, την χαρά της οικογενειακής θαλπωρής, που όλοι χρειαζόμαστε. Αντί για αντικείμενα (παιχνίδια και ρούχα) τα οποία δεν θέλουν, τα παιδιά μας,  το μόνο που ουσιαστικά χρειάζονται, είναι ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια τους.
Ας  ζητήσουμε από τους φίλους και τους συγγενείς, αντί για χρήματα, να ξοδέψουν χρόνο με τα παιδιά. Φέτος, αντί να αγοράσετε στο ανιψάκι ή στο παιδί σας ακόμη ένα λούτρινο αρκουδάκι, μπορείτε να τα πάτε στο ζωολογικό κήπο να δουν από κοντά ένα αληθινό. Ο χρόνος των παιδιών με ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο, είναι πιο σημαντικός από οποιοδήποτε παιχνίδι.
Κανονίστε μια μέρα να πάτε βόλτα στο πάρκο, η στο ζωολογικό κήπο, πηγαίνετε  για ποδήλατο, πηγαίνετε  σινεμά. Αντί να επενδύετε στις συλλογές των παιχνιδιών τους, επενδύστε στην ουσιαστική σχέση σας μαζί τους.
Και δεν είναι μόνο το δώρο, είναι και οι δεσμοί με τους φίλους και τους συγγενείς μας.
Αν σκέφτεστε τί δώρο να πάρετε φέτος στα βαφτιστήρια, στα παιδιά ή στα ανίψια σας, να ξέρετε ότι ο χρόνος και η αγάπη σας είναι  τα καλύτερα δώρα. Δεν κοστίζουν τίποτα και είναι τα ΜΟΝΑ που πραγματικά χρειάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.