Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤOΚΟΚΑΛΟΠΙΤΑ συνταγή για Τρίτεκνους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006 
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676 – Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ
210 9524869,  6949 592286, 6932 737 726, 6932 737 727
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr, fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.gr


ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ  ΠΟΡΤOΚΟΚΑΛΟΠΙΤΑ συνταγή για Τρίτεκνους
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ποτήρια ζάχαρη
τη φλούδα απο ένα πορτοκάλι
1/2 ξυλάκι κανέλας

Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στο κέντρο, στα 4, σχηματίζοντας σταυρό.
Παίρνουμε ένα ένα φυλλαράκι και το τσαλακώνουμε στα χέρια μας, όπως ένα φύλλο χαρτί.
Το ρίχνουμε μέσα στο υγρό μίγμα μας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε ελαφρά τα φύλλα στο μίγμα, ώστε να ενσωματώνονται.
Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και τ' ανακατέψουμε καλά, ώστε να καλυφθούν απο το μίγμα μας, τα ρίχνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30΄περίπου, έως ότου πάρει ξανθό χρώμα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πίτας, φτιάχνουμε το σιρόπι.Βράζουμε τα υλικά για 7' περίπου (απο την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει). Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνουμε να χλιάνει. Κόβουμε σε κομμάτια την πορτοκαλόπιτα και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Η πίτα μας πρέπει να είναι ζεστή, σχεδόν μόλις βγει απο τον φούρνο και το σιρόπι χλιαρό προς κρύο.
Αφού πιεί όλο το σιρόπι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Ταιριάζει πολύ και με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου