Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Τρίτεκνοι Αττικής Δανειολήπτες ΟΕΚ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στον ΟΕΚ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Τρίτεκνοι  Αττικής Δανειολήπτες ΟΕΚ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στον ΟΕΚ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας (14.02.2012),
οι οποίοι προσέφεραν στην κοινωνία προγράμματα στέγασης, όπως κατασκευές εργατικών κατοικιών, επιδότηση ενοικίου, άτοκα δάνεια, αλλά και προγράμματα μέριμνας, ψυχαγωγίας-πολιτισμού για τις ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες εργαζομένων, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων και τριτέκνων.

Στη χώρα μας τα ποσοστά ακραίας φτώχειας έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα περίμενε κανείς από το Κράτος να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της στέγασης των πολιτών βάσει της Συνταγματικής του υποχρέωσης. Δυστυχώς όμως όλες οι Κυβερνήσεις από το 2012 μέχρι και σήμερα αδιαφορούν πλήρως.
Από την κατάργηση των δύο Οργανισμών και την υποτιθέμενη πλήρη ενσωμάτωση στον ΟΑΕΔ, κανένα νέο στεγαστικό πρόγραμμα δεν εκπονείται παρότι οι κρατήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται, έχοντας αποφέρει στο Κράτος ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 1,2 δις ευρώ από το 2011 μέχρι σήμερα.

Tα ενεργά μέχρι και σήμερα δάνεια που ο ΟΕΚ έχει χορηγήσει από δικά του κεφάλαια, σε περίπου 100.000 δικαιούχους, παραμένουν σε καθεστώς μη ρύθμισης, με συνέπεια οι τόκοι να ξεπερνούν τα 400 εκ €, ενώ μαζί με το άληκτο κεφάλαιο να ξεπερνούν το 1,4 δις €. Παρότι τα δάνεια αυτά έχουν χορηγηθεί σε ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, τρίτεκνους με χαμηλά εισοδήματα, η  ρύθμιση που νομοθετήθηκε από τον Οκτώβριο του 2016 μόνο για τους άνεργους δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, παρότι έχουν περάσει πάνω από τρεις (3) μήνες. Άλλη μια απτή απόδειξη της απαξίωσης των αντικειμένων του ΟΕΚ από το Κράτος.

Με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας σταμάτησαν τα εκδρομικά προγράμματα τα οποία αφενός έδιναν πνοή στον ξενοδοχοϋπαλληλικό τομέα, αφετέρου χιλιάδες εργαζόμενων αλλά και συνταξιούχων, είχαν τη δυνατότητα  ολιγοήμερων διακοπών.

Από το 2012 δεν έχει εκπονηθεί επίσης νέο πρόγραμμα  εισιτηρίων θεάτρων με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζομένων να μείνουν άνεργοι αλλά και ο οικογενειακός προϋπολογισμός να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.
Ακόμη και  το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού το οποίο εκπονείται από τον ΟΑΕΔ στην ουσία έχει απαξιωθεί με χαρακτηριστικό παράδειγμα το φετινό πρόγραμμα  2016-17 το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου 2017.
 Από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 θα έπρεπε να είχαν οριστικοποιηθεί τα τελικά  αποτελέσματα αλλά 3 μήνες μετά δεν έχουν καν  ανακοινωθεί ούτε τα προσωρινά.

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) και ΟΕΕ (Οργανισμός Εργατικής Εστίας)
2.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
3.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ
4.ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ
5.ΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΑΤΟΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
6.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
7.ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΙΚΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ      ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ

Καλούμε
τους Δανειολήπτες Στεγαστικών Δανείων και Κατοικιών ΟΕΚ
την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ,
στο ιστορικό κτήριο του ΟΕΚ,
Σολωμού 60  και Πατησίων, Αθήνα,

να  καταθέσουμε όλοι αιτήσεις για τη χορήγηση στεγαστικών παροχών και να συγκεντρώσουμε υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.