Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΣΠΑ: Επιδότηση πτυχιούχων για τη δημιουργία επιχείρησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4 και Πανεπιστημίου, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286, 6932 737 726,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


ΕΣΠΑ: Επιδότηση πτυχιούχων για τη δημιουργία επιχείρησης

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Από 5.000 έως 25.000 ευρώ η επιχορήγηση.
Πότε «ανοίγει» η υποβολή των αιτήσεων. Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα. Αυξημένη η επιδότηση στην περίπτωση των συνεργασιών.

«Ανοίγει» την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
Οι αιτήσεις, στο πλαίσιο δεύτερης περιόδου, μπορούν να κατατίθενται έως και τις 11 Οκτωβρίου ενώ θα ακολουθήσει και τρίτη περίοδος υποβολής,
από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι πτυχιούχοι Σχολών Θεάτρου και Χορού αναγνωρισμένες από το Υπ. Πολιτισμού ως τριτοβάθμιες και απόφοιτοι Μουσικών Εκπαιδευτηρίων αναγνωρισμένων από το κράτος.
 Βασική προϋπόθεση που τίθεται, το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1/1/1995.

Στόχος του προγράμματος, είναι η υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη ή την υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.
Η επιχορήγηση κυμαίνεται μεταξύ 5.000 έως 25.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο, ενώ σε περιπτώσεις συνεργασιών μπορεί να ανέλθει έως και τις 50.000 ευρώ.
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Με βάση τον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος, στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:
Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής ή εποχικής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.
Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνεργασίες μεταξύ αυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.