Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2023: 17 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων 2017 – Α21– προσοχή όσοι έχουν παιδιά Φοιτητές και όσοι γεννήσουν το 3ο παιδάκι τον Δεκέμβριο – λήγουν οι αιτήσεις για το 2017 στις 15.1.2018


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


Τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων 2017 – Α21– προσοχή όσοι έχουν παιδιά Φοιτητές και όσοι γεννήσουν το 3ο παιδάκι τον Δεκέμβριο – λήγουν οι αιτήσεις για το 2017 στις 15.1.2018

Όσοι δεν έχουν καταθέσει αίτημα Α21- μπορούν να το καταθέσουν – Όσοι απέκτησαν το 3ο παιδάκι μέσα στον χρόνο – μπορούν να καταθέσουν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Α21 – και να δηλώσουν το 3ο νεογέννητο παιδάκι – και να πάρουν το επίδομα – Επίσης όσοι ΔΕΝ είχαν καταθέσει αίτημα Α21 μπορούν ακόμα να καταθέσουν. Όσοι έχουν παιδιά Φοιτητές χρειάζεται να καταθέσουν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Α21 και να δηλώσουν τον αριθμό του πάσο του Φοιτητή - – λήγουν οι αιτήσεις για το επίδομα 2017 στις 15.1.2018

Ο έλεγχος των αιτήσεων Α21 δύναται να είναι δειγματοληπτικός και να διενεργείται προληπτικά ή κατασταλτικά.
Ο αιτών/δικαιούχος οφείλει, μόνο εφόσον κληθεί, να αποστείλει στον ΟΓΑ, μέσω των ανταποκριτών του ΟΓΑ ή των υπαλλήλων του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα δικαιολογητικά για τα οποία έχει ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Α21.

 1. Η αίτηση – δήλωση για τη χορήγηση των επιδομάτων (μηχανογραφημένο έντυπο Α21) υποβάλλεται από τον υπόχρεο της φορολογικής δήλωσης (Ε1), μέσω του περιβάλλοντος taxisnet. Ο υπόχρεος πρέπει να δηλώσει επακριβώς την οικογενειακή του κατάσταση (έγγαμος/η, διαζευγμένος/η, χήρος/α, μέρος συμφώνου συμβίωσης, σε διάσταση, άγαμος/η), όπως αυτή ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης – δήλωσης, έντυποΑ21. 
Ο αιτών, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, καλείται να συμπληρώσει υποχρεωτικά τα πεδία των δικαιολογητικών του επισυναπτόμενου πίνακα, που κατά περίπτωση τον αφορούν, από τα οποία μπορούν να αποδειχθούν όσα δηλώνει στην αίτηση.
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Υπηρεσιών του ΟΓΑ, όταν και όποτε ζητηθούν.

2.  Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλονται για τους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι (20] ημερολογιακών ημερών.
Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:
α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ). Για τα τέκνα 19 ετών που φοιτούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να προσκομίσουν στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία του ΟΓΑ πρόσφατη βεβαίωση σπουδών.
β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ, Δημόσια ή ιδιωτικά . Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν).
Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης, οι Στρατιωτικές σχολές Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής κ.λ.π., καθώς και τα αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ Ιδρύματα του Εξωτερικού. Για σπουδές σε ΙΕΚ, Κολλέγια, Σχολές του Δημοσίου Ανώτερης ή Ανώτατης Εκπαίδευσης που δεν διαθέτουν Ακαδημαϊκή ταυτότητα καθώς και σε αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού, θα πρέπει να προσκομίσουν στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία του ΟΓΑ πρόσφατη βεβαίωση σπουδών.
γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω , μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Όσοι δεν έχουν καταθέσει αίτημα Α21- μπορούν να  καταθέσουν αίτημα για τα επιδόματα 2017 μέχρι 15.1.2018 – Όσοι απέκτησαν το 3ο παιδάκι μέσα στον χρόνο – μπορούν να καταθέσουν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Α21 – και να δηλώσουν το 3ο νεογέννητο παιδάκι – και να πάρουν το επίδομα –
 Όσοι έχουν παιδιά Φοιτητές χρειάζεται να καταθέσουν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Α21 και να δηλώσουν τον αριθμό του πάσο του Φοιτητή

Τα εισοδηματικά όρια ΓΙΑ ΤΟ 2017 και τα ποσά που θα χορηγηθούν – Τα χρήματα θα δοθούν περίπου στις 30/3/2018:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.