Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Θεόδωρος Γκοτσόπουλος: Να επισπεύσουν οι δήμοι στην ίδρυση δύο νέων βρεφονηπιακών τμημάτων ο καθένας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

Θεόδωρος Γκοτσόπουλος: Να  επισπεύσουν οι δήμοι στην ίδρυση δύο νέων βρεφονηπιακών τμημάτων ο καθένας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο κ. Γκοτσόπουλος,  διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ μιλά  για την επέκταση του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για τις αλλαγές στις προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών σταθμών των δήμων, καθώς και για τα προγράμματα ενίσχυσης των ΟΤΑ για την αναπτυξιακή και οργανωτική λειτουργίας τους.
«Θα γίνει αγώνας δρόμου. Το υπουργείο  πρότεινε να προχωρήσουν από φέτος οι δήμοι  στην ίδρυση επιπλέον δύο τμημάτων ο καθένας ώστε να μπορούν να απορροφηθούν 5.000-10.000 παιδιά.
Ουσιαστικά πρόκειται για ανακατασκευή ήδη υπαρχόντων κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως παιδικοί σταθμοί. Αυτό γίνεται με πρόχειρους διαγωνισμούς, ώστε τουλάχιστον έως το φθινόπωρο να έχουμε αυτά τα επιπλέον τμήματα.
Με δεδομένο ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί (15-20 εκατ. ευρώ), είναι αναγκαίο οι υπηρεσίες των δήμων σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ να επισπεύσουν, προκειμένου να έχουμε φέτος -το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος- τα πρώτα αποτελέσματα και να μειωθούν τα παιδιά που μένουν εκτός δομών.» ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου