Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Μητρόπολη Θράκης: Επίδομα τριτέκνων σε οικογένειες της Θράκης και το 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


Μητρόπολη Θράκης: Επίδομα τριτέκνων σε οικογένειες της Θράκης και το 2018

Από το 1999 που ξεκίνησε το πρόγραμμα έως σήμερα έχουν επιδοτηθεί πάνω από 3.500 τρίτεκνες οικογένειες στη Θράκη με το ποσό των 15 εκ ευρώ. Πρόκειται για επίδομα ενίσχυσης της τρίτεκνης οικογένειας που δίνεται από τη γέννηση του τρίτου παιδιού μέχρι και τη συμπλήρωση του 6ου έτους, μέσω των τεσσάρων μητροπόλεως της Θράκης.
Η χορήγηση του επιδόματος των δικαιούχων τριτέκνων οικογενειών της Θράκης, οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, των Μητροπολιτών της Θράκης και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που χορηγεί τα χρήματα. Μάλιστα το Δ.Σ. του ιδρύματος ενέκρινε την χορηγία προς τις μητροπόλεις και για τρέχον έτος. 

Αυτό έκανε γνωστό ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με αφορμή την παρουσία  στην Κομοτηνή του προέδρου του ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλου. Απευθυνόμενος προς εκείνον ο μητροπολίτης είπε: "Επειδή είμαστε στην Θράκη, θα ήθελα και εκ μέρους των άλλων μητροπολιτών, να σας ευχαριστήσουμε κύριε πρόεδρε και για τη συμβολή σας στο επίδομα του τρίτου παιδιού, που πριν από λίγες ημέρες πέρασε από το διοικητικό σας συμβούλιο και το καλύπτεται και για το 2018. Αυτές είναι πολύ σπουδαίες πρωτοβουλίες για τον τόπο, σας ευχαριστούμε".

Το επίδομα αυτό δίνεται με κάποιες προϋποθέσεις. Υπάρχουν κάποια κοινωνικά, οικονομικά και εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να τηρούνται. Είναι επίδομα που δίνεται στις χριστιανικές οικογένειες της Θράκης με πρωτοβουλία της Εκκλησίας και την στήριξη αρχικά δύο χορηγών, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας στην αρχή, και στην συνέχεια με τη στήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.