Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις στις 10 Απριλίου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις στις 10 Απριλίου

Την Τρίτη  10 Απριλίου 2018  ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων  για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων  έτους 2018.

Οι παιδικές εξοχές (κατασκηνώσεις) του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.
Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις των Βαλκανίων όσον αφορά τόσο στην άνετη διαβίωση, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, όσο και στην ασφάλεια των κατασκηνωτών.
Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων κατά τους θερινούς μήνες, για 4 περιόδους των 15 ημερών, έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν ανά περίοδο 1.200 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών αγόρια και κορίτσια, ομαδάρχες και κοινοτάρχες.
Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα και σώμα, λογική και φαντασία.
Έτσι λειτουργεί στην κατασκήνωση: εργαστήρι πηλού, χειροτεχνίας, κολάζ και ζωγραφικής, ενώ οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη χορωδία και να μυηθούν στα μυστικά του θεάτρου και της λογοτεχνίας.
Λειτουργεί ακόμα βιβλιοθήκη από όπου μπορούν να δανειστούν βιβλία και να ασχοληθούν με κατασκευές οι οποίες βραβεύονται στο τέλος κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Επίσης, υπάρχει παιδική χαρά, κινηματογράφος και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες η κατασκήνωση διαθέτει κολυμβητικές δεξαμενές, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με φυσικό χλοοτάπητα, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο beach βόλεϊ και τραπέζια πιγκ-πογκ, υπό την επίβλεψη άρτια καταρτισμένων γυμναστών. Διεξάγονται πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα και απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα.
Οι μικροί κατασκηνωτές μπορούν επίσης να ασχοληθούν με παραδοσιακούς αλλά και μοντέρνους χορούς.

Την Τρίτη  10 Απριλίου 2018  ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων  για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων  έτους 2018.
Οι κατασκηνωτές αναχωρούν με πούλμαν την πρώτη μέρα της κάθε Κατασκηνωτικής περιόδου από την Δημοτική Κοινότητα στην οποία έχουν εγγραφεί.
Πληροφορίες – Επικοινωνία

Τμήμα Παιδικών Εξοχών    τηλ.: 210 5233421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.