Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ανδρέας Νεφελούδης: Ευνοϊκές για τους τρίτεκνους οι ρυθμίσεις αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων του π. ΟΕΚ από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,


Ανδρέας Νεφελούδης: Ευνοϊκές για τους τρίτεκνους οι ρυθμίσεις αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων του π. ΟΕΚ
από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού



Η πρόεδρος κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, κ. Αθανάσιος Σταμούλης, και κ. Νικόλαος Κακανάτσας, συναντήθηκαν με τον κ. Ανδρέα Νεφελούδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας,  και τον κ. Μάριο Μουζάλα, Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργείου Εργασίας.
Στην συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για την ρύθμιση των Στεγαστικών Δανείων του π. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού τόσο από τον κ. Νεφελούδη όσο και από τον κ. Μουζάλα.
Ένα χρόνιο πρόβλημα των δανειοληπτών του τ. ΟΕΚ λύνεται με την ρύθμιση των δανείων. Η ρύθμιση που έχει αποφασιστεί βοηθά τις οικογένειες ώστε να μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Η ρύθμιση αφορά όλους όσοι ήταν η έγιναν τρίτεκνοι, ανεξάρτητα από τον χρόνο που έλαβαν το δάνειο τους. Δηλαδή όσοι έλαβαν δάνειο πχ το 1990 και ήταν μονότεκνοι – αλλά στην πορεία έγιναν τρίτεκνοι – θα κριθούν ως τρίτεκνοι.
Όσοι έλαβαν το δάνειο τους ενώ είχαν 3 ανήλικα τέκνα – τα οποία έχουν ενηλικιωθεί – θα κριθούν ως τρίτεκνοι.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιδιοκατοίκηση – το σπίτι να κατοικείται είτε από τους γονείς δανειολήπτες, είτε από τα παιδιά τους.
Ο νέος υπολογισμός του δανείου που θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική αίτηση του δανειολήπτη:

1.   Όλα τα στεγαστικά δάνεια έχουν έκπτωση 15% στο αρχικό τους κεφάλαιο.
2.   Στο κεφάλαιο που υπολείπεται γίνεται επιπλέον έκπτωση 10% στους Τρίτεκνους.
3.   Στο κεφάλαιο που υπολείπεται αφαιρούνται όλες οι δόσεις που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα καθώς και οι τόκοι υπερημερίας.
4.   Οι τόκοι υπερημερίας καταργούνται.
5.   Στο κεφάλαιο που υπολείπεται υπολογίζονται οι δόσεις.
6. Επιμήκυνση του δανείου που υπολείπεται για 10 έτη, από την ημέρα της αίτησης.
Αφού πραγματοποιηθεί  ο ανωτέρω επανειπολογισμός του στεγαστικού δανείου, υπάρχουν επί πλέον οι δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες:

1.   Ο άνεργος δανειολήπτης μπορεί να κάνει πάγωμα της οφειλής από 6 μήνες ως το ανώτερο 3 χρόνια
2.   Όποιος έχει αδυναμία πληρωμής, για οποιαδήποτε αιτία, και μπορεί να το αποδείξει, μπορεί να καταθέτει αίτημα προς την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε όλη την διάρκεια του δανείου
3.   Όποιος έχει χαμηλό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 μπορεί να καταθέτει αίτημα για αναρίθμηση της δόσης του δανείου – αυτή η κατηγορία θα ελέγχεται ανά 2 χρόνια

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα ξεκινήσουν πιθανόν στις 20 Απριλίου 2018.
Ο Σύλλογος θα προγραμματίσει σύντομα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ενημερωτική ομιλία με θέμα την ρύθμιση των στεγαστικών δανείων του π.ΟΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.