Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Τρίτεκνοι: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ρύθμιση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

Τρίτεκνοι: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ρύθμιση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής από το 2011 είχε ξεκινήσει έναν αγώνα για το κούρεμα του δανείου και την ρύθμιση του δανείου πρώτης κατοικίας από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.
Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και παρεμβάσεις ικανοποιήθηκε το αίτημα του Συλλόγου μας, και είναι πλέον πράξη το κούρεμα του δανείου και η ρύθμιση του δανείου πρώτης κατοικίας από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.

Αιτήσεις από την 19 Απριλίου 2018 μέχρι και την 19 Δεκεμβρίου 2018


Ένα χρόνιο πρόβλημα των δανειοληπτών του τ. ΟΕΚ λύνεται με την ρύθμιση των δανείων. Η ρύθμιση που έχει αποφασιστεί βοηθά τις οικογένειες ώστε να μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.
Η ρύθμιση αφορά όλους όσοι ήταν η έγιναν τρίτεκνοι, ανεξάρτητα από τον χρόνο που έλαβαν το δάνειο τους. Δηλαδή όσοι έλαβαν δάνειο πχ το 1990 και ήταν μονότεκνοι – αλλά στην πορεία έγιναν τρίτεκνοι – θα κριθούν ως τρίτεκνοι. Όσοι έλαβαν το δάνειο τους ενώ είχαν 3 ανήλικα τέκνα – τα οποία έχουν ενηλικιωθεί – θα κριθούν ως τρίτεκνοι.
Εντάσσονται όλοι οι δανειολήπτες στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια βάσει των Νόμων: Ν.1138/72, Ν.1641/86, Ν.1849/89, Ν.2736/99 και Ν.3518/2006 από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ.
Τα δάνεια αυτά ήταν για επισκευή ή αποπεράτωση ή αγορά ή ανέγερση κατοικίας και η διάρκεια τους ήταν από 15 έως 25 χρόνια.
Στις ρυθμίσεις εντάσσονται – εάν το επιθυμούν - και οι δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής ή έχουν απόφαση ένταξης στις ρυθμίσεις του Ν.3869/2010 (ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ) όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4336/2015, ή σε άλλες ρυθμίσεις, παραιτούμενος όμως των ρυθμίσεων αυτών στις οποίες έχει ενταχθεί.
Εντάσσονται και οι δικαιούχοι στους οποίους παραχωρήθηκε έτοιμη κατοικία μέσω των προγραμμάτων αγοράς κατοικίας ή διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ) και στεγαστικού δικαιώματος.
Προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις αποτελεί η ιδιοκατοίκηση της κατοικίας από τον δανειολήπτη, γονείς - τέκνα - συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού.

Ο νέος υπολογισμός του δανείου που θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική αίτηση του δανειολήπτη:

1.   Όλα τα στεγαστικά δάνεια έχουν έκπτωση 15% στο αρχικό τους κεφάλαιο.
2.   Στο κεφάλαιο που υπολείπεται γίνεται επιπλέον έκπτωση 10% στους Τρίτεκνους.
3.   Στο κεφάλαιο που υπολείπεται αφαιρούνται όλες οι δόσεις που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα καθώς και οι τόκοι υπερημερίας.
4.   Οι τόκοι υπερημερίας καταργούνται.
5.   Στο κεφάλαιο που υπολείπεται υπολογίζονται οι δόσεις.
6. Επιμήκυνση του δανείου που υπολείπεται για 10 έτη, από την ημέρα της αίτησης.
Αφού πραγματοποιηθεί  ο ανωτέρω επανειπολογισμός του στεγαστικού δανείου, υπάρχουν επί πλέον οι δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες:

1.   Ο άνεργος δανειολήπτης μπορεί να κάνει πάγωμα της οφειλής από 6 μήνες ως το ανώτερο 3 χρόνια
2.   Όποιος έχει αδυναμία πληρωμής, για οποιαδήποτε αιτία, και μπορεί να το αποδείξει, μπορεί να καταθέτει αίτημα προς την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε όλη την διάρκεια του δανείου
3.   Όποιος έχει χαμηλό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 μπορεί να καταθέτει αίτημα για αναρίθμηση της δόσης του δανείου – αυτή η κατηγορία θα ελέγχεται ανά 2 χρόνια

Αιτήσεις από την 19 Απριλίου 2018 μέχρι και την 19 Δεκεμβρίου 2018
Για να καταθέσετε αίτηση στον σύνδεσμο:

Ανδρέας Νεφελούδης: Ευνοϊκές για τους τρίτεκνους οι ρυθμίσεις αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων του π. ΟΕΚ από ίδια κεφάλαια του Οργανισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου