Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ανοίγουν οι αιτήσεις δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς: VOUCHER ΕΣΠΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr  
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649 
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com


Ανοίγουν οι αιτήσεις δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς: VOUCHER ΕΣΠΑ

Από σήμερα 14 Ιουνίου και έως τις 3 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες μητέρες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, με τη σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Η εκκίνηση στο πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2018-2019 δίνεται με εξασφαλισμένους πόρους, χρηματοδότηση που προσφέρει δυνατότητα φιλοξενίας σε δομές παιδικής φροντίδας τουλάχιστον σε 92.500 παιδιά, όσες περίπου ήταν και οι επιταγές εισόδου (vouchers) της περσινής α΄ κατανομής.
Στην περσινή α΄ κατανομή δόθηκαν 92.500 vouchers και στη β΄ κατανομή 25.500. Ωστόσο, 11.500 vouchers έμειναν αναξιοποίητα λόγω έλλειψης θέσεων φιλοξενίας, κυρίως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Ετσι, επιταγές εισόδου αξιοποιήθηκαν για 106.500 παιδιά, με τους τελικούς πόρους που απορροφήθηκαν να ανέρχονται στα 216 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρόβλημα στη φιλοξενία βρεφών δεν είναι εφικτό να αντιμετωπιστεί πλήρως ενόψει της νέας σχολικής σεζόν.
Η μεγάλη διαφορά συγκριτικά με πέρυσι είναι η υποχρεωτική εγγραφή 4χρονων παιδιών στα νηπιαγωγεία σε 183 Δήμους (θα εξαιρεθεί η Μάνδρα από τη λίστα των 184 Δήμων).
Αυτό σημαίνει ότι ιδίως στα μεγαλύτερα και κατά δεύτερον στα μεσαία αστικά κέντρα οι γονείς νηπίων μικρότερης ηλικίας θα βρουν πιο εύκολα θέση στις δομές παιδικής φροντίδας.
Τα ετήσια εισοδηματικά όρια δεν αλλάζουν:
παραμένουν στα 27.000 ευρώ για γονείς με δύο παιδιά,
στα 30.000 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά,
33.000 ευρώ για γονείς τεσσάρων παιδιών και
36.000 για όσους έχουν παραπάνω παιδιά.
Ως γνωστόν, το πρόγραμμα αφορά αυστηρά μητέρες άνεργες, εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα και αυτοαπασχολούμενες. Αποκλείονται μητέρες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα.

Για να καταθέσετε αίτηση


2 σχόλια:

  1. Κυρία Μεσουριδου εχω τρια ανηλικα τέκνα κ έκανα τα χαρτιά μου στο Δήμο Αθηναίων για να πάρουν το μικροτερο φέτος στο βρεφονηπιακο. Οι πιθανότητες να μας πάρουν ειναι ελάχιστες μου είπαν κ μέσω Εσπα δεν δικαιουμαι λογω του οτι ειμαι δημόσιος υπάλληλος. Φανταστείτε ότι εχουμε εισόδημα έως 23.000.σας ρωτώ λοιπόν δεν Επρεπε να προηγουμαστε ως τριτεκνοι;ειναι πολύ αδικο. Κ περυσι έκανα αιτηση κ το παιδί μου απορρίφθηκε. Προηγουνται δυστυχώς άλλες κατηγοριες πχ. Αλλοδαποί, άνεργοι κτλ. Εμεις που δουλευουμε; σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ελπιζω να μην μας εχουν τόσο αποκλεισμενους απο βασικά δικαιωματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τηλεφώνησε μου απογευματινές ώρες για να το συζητήσουμε. Κάποιες φορές βρίσκονται λύσεις. Περιμένω τηλέφωνο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή