Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Μητροπολίτης Αντικυθήρων: Τα Αντικύθηρα χρειάζονται οικογένειες με παιδιά για να μην ερημώσουν.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.comΜητροπολίτης Αντικυθήρων: Τα Αντικύθηρα χρειάζονται οικογένειες με παιδιά για να μην ερημώσουν.


Να ξαναζωντανέψουν το μικρό νησί τους προσπαθούν οι μόλις 24 κάτοικοι στα Αντικύθηρα.
Η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Μονεμβασιάς, η οποία σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα δίνει στέγη σε πολύτεκνες  και σε τρίτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου, ζωντάνεψε ξανά τις ελπίδες των ελάχιστων κατοίκων του νησιού. 
Υπάρχει συνεργασία μεταξύ  μητρόπολης με την οργάνωση για τις πολύτεκνες οικογένειες "Θεόφιλος" και μια αρχική θετική εισήγηση χρηματοδότησης δράσεων από ιδιωτικούς φορείς για κατασκευή κατοικιών. Αυτό το πρόγραμμα αφορά 5 πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ήδη επιλεγεί, είναι πολύτεκνες οικογένειες άνεργες και στο ενοίκιο.
 Η πρώτη οικογένεια έχει 3 παιδιά και ήδη έχει εγκατασταθεί στα Αντικύθηρα. Οι υπόλοιπες πολύτεκνες οικογένειες θα εγκατασταθούν περίπου τον Απρίλιο 2019.

Οι ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νησί  είναι: φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς, κτηνοτρόφος, κρεοπώλης.  Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στα Αντικύθηρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου