Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό

Το πόρισμα για το δημογραφικό ζήτημα της χώρας παρέδωσαν  στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση τα μέλη του προεδρείου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που συστάθηκε τον Μάιο του 2017 για το Δημογραφικό,
κυρία Αθανασία Αναγνωστοπούλου (Πρόεδρος),
κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (Αντιπρόεδρος) και
κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Γραμματέας).
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής που εργάστηκαν αόκνως για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαμορφώσουν μια πολιτική και προτάσεις πάνω στο πολύ κρίσιμο, πρωτεύον ζήτημα, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, κυρία Αναγνωστοπούλου, επισήμανε ότι η Επιτροπή δούλεψε από τις 5 Μαΐου 2017, οπότε συστάθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής, καλώντας πάρα πολλούς φορείς, ίσως για πρώτη φορά στη Βουλή, γι’ αυτό το θέμα, σε συνεργασία με την αρμόδια  Επιστημονική Επιτροπή και κατέληξε σε πόρισμα κατά πλειοψηφία,
με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ. Μειοψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα  η κυρία Αναγνωστοπούλου πρόσθεσε ότι “χωρίς έναν πληθυσμό ενεργό, ικανό προς παραγωγή δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά ούτε για παραγωγική ανασυγκρότηση, ούτε για ανάπτυξη. Ό,τι γίνει θα είναι πολύ βραχυπρόθεσμο. Αν θέλουμε, λοιπόν, να μιλήσουμε για πολιτική το δημογραφικό πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Πρέπει να δούμε την πολυπλοκότητα του δημογραφικού. Δεν είναι απλώς «κάντε πολλά παιδιά». Το ζήτημα είναι πώς θα αντιστρέψουμε μία κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί σε όλη την Ευρώπη και που πάει μαζί με την καλή κατάσταση των ηλικιωμένων ανθρώπων.
Δεν μιλάμε μόνο για αυτούς που πρέπει να γεννηθούν, αλλά και για αυτούς που είναι σε μία προχωρημένη ηλικία, πώς θα είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να επωφεληθούμε από την δημιουργικότητα όλων των ηλικιών”.
Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να αξιοποιηθεί από τη Βουλή το πόρισμα αυτό, ενώ ο κ. Μπαργιώτας δήλωσε πως πρόθεση του πολιτικού κόσμου είναι να υλοποιηθούν κάποιες από τις τεκμηριωμένες απόψεις που διατυπώνονται.
Ο Πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι το πόρισμα θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια του Σώματος, επισήμανε τις εργασίες που έκαναν τα κόμματα κατά μόνας, όπως το ΚΙΝΑΛ, εκ παραλλήλου με την Επιτροπή, και ενσωμάτωσαν τις προτάσεις τους, και δήλωσε πως ευελπιστεί «και για την παρούσα και για την επόμενη Βουλή αυτά τα σχεδόν ομόφωνα και τεκμηριωμένα πορίσματα να γίνονται το έδαφος για να ασκούνται εγκαίρως πολιτικές».

Έγκριση της Έκθεσης της Επιτροπής,
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.