Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Δια βίου αναγνώριση των τριτέκνων: Παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ


Δια βίου αναγνώριση των τριτέκνων: Παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) έκανε παρέμβαση στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ως προς την συμμετοχή των τρίτεκνων οικογενειών στους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) εκπροσώπησε η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου.
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ)  τόνισε και ζήτησε, την δια βίου αναγνώριση της τριτεκνικής ιδιότητας για τις τρίτεκνες οικογένειες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Η πρόταση της κας Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου ως προς τους διορισμούς του ΑΣΕΠ είναι:
Για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ο μέχρι τώρα υφιστάμενος νόμος που λειτουργούσε ως «κόφτης» και απαγόρευε στα παιδιά των τρίτεκνων Οικογενειών να συμμετέχουν σε κάθε είδους διαγωνισμό προσλήψεων κλπ, από την στιγμή που το πρώτο παιδί υπέρβαινε το 25ο έτος της ηλικίας.
Από τώρα και στο εξής θα μπορούν να περιλαμβάνονται παιδιά μέχρι ηλικίας 30 ετών (το τελευταίο) , ανεξάρτητα από την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση των δύο πρώτων παιδιών.
H Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ)  ζήτησε την δια βίου αναγνώριση της τριτεκνικής ιδιότητας.
Η συζήτηση στη βουλή
2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να τονίσω πως το μεγάλο πρόβλημα των τριτέκνων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είναι ότι η ποσόστωση του 10% για θέσεις που προκηρύσσονται για μια προκήρυξη δεν αναλογούν σε πραγματικό 10% επί των συνολικών θέσεων. Αν δείτε την 3Κ/2018 Θα καταλάβετε γιατί ποσοστό μιλάμε. Σε σύνολο 84 θέσεων ΤΕ οι τρίτεκνοι είναι ΕΝΑΣ!! Αυτό γίνεται γιατί ο ΑΣΕΠ δίνει την ποσόστωση του 10% ανά φορέα της εκάστοτε προκήρυξης δηλαδή πρέπει ένας Δήμος να ζητήσει μεγάλο αριθμό θέσεων της ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ για να μπορέσει να βγει κάποιος τρίτεκνος. Αυτό!! πρέπει να αλλάξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή