Μείνετε συντονισμένοι με το σύλλογο Τριτέκνων Αττικής μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook: Πατήστε ΕΔΩ καθώς και από αυτό το ΠΡΟΦΙΛ

2006 – 2024: 18 χρόνια προσφοράς στους ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ και στην Οικογένεια

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων: Ο αγώνας μας είναι ιερός – η ομιλία του προέδρου στην εκδήλωση για το δημογραφικό







Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων: Ο αγώνας μας είναι ιερός – η ομιλία του προέδρου στην εκδήλωση για το δημογραφικό

Στην εκδήλωση με θέμα: Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας, που οργανώθηκε στην Λάρισα στις 28.1.2019, συμμετείχε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ).
Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν από την ΠΟΤ οι:
Αντώνης Ντιούδης (Γιαννιτσά) -  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Χατζημίχος (Τύρναβος) – Α΄αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Λιούλιος (Τρίκαλα) – Β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η ομιλία του προέδρου:
Δημογραφικό πρόβλημα. Ενα πρόβλημα πολυσυζητημένο για το οποίο έχουν χυθεί πολλά κροκοδείλια δάκρυα, όμως ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά από καμμία κυβέρνηση. Ενα πρόβλημα που το θυμόμαστε συνήθως πριν τις εκλογές. Το Δημογραφικό πρόβλημα είναι το νούμερο 1 εθνικό πρόβλημα της χώρας. Ομως και η επίλυση του το νούμερο 1 πατριωτικό καθήκον γιατί έχει να κάνει με την ύπαρξη του Έθνους μας. Την ύπαρξη των Ελλήνων 140.000 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις την εφταετία 2011-2017, 36.000  την τελευταία χρόνια. Και αν προσθέσουμε και τις 400.000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, έχουμε μισό εκατομμύριο Έλληνες την τελευταία εφταετία. Ευρωπαϊκή έρευνα μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι κατά 2.000.000.
Ο δείκτης γονιμότητας της μάνας που χρειάζεται για την ανανέωση του  πληθυσμού είναι 2,2. Αυτή τη στιγμή ο δείκτης γονιμότητας της στην Ελλάδα είναι 1,38 μαζί με τους μετανάστες. Της Ελληνίδας μάνας είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.
Το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι όπως το οικονομικό. Χρειάζονται δεκαετίες για να διορθωθεί μια δημογραφική κατάρευση. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απλά αδιαφορούσαν και έπαιρναν ημίμετρα παραμονές εκλογών. Η σημερινή πήγε ένα βήμα παραπάνω.  Σε πολλά νομοσχέδια της χτυπά την ελληνική οικογένεια π.χ.κατάργηση διεύθυνσης δημογραφικής πολιτικής απ' το υπουργείο Εργασίας, μείωση οικογενειακών επιδομάτων σε Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, απαράδεκτα μόρια για οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς.
Εγιναν όμως και κάποια θετικά βήματα όμως ανεπαρκή, όπως σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για το δημογραφικό, σχολικά γεύματα, επίδομα στέγασης.
Σε μια συνάντηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτεκνων(ΠΟΤ) η κ. Φωτίου μας είπε ότι όλοι οι υπουργοί της Ε.Ε συμφωνούν να δοθεί βοήθεια μέχρι το 2ο παιδί και όχι παραπάνω. Επειδή δεν έχω μάθει να πιστεύω σε συμπτώσεις, θυμήθηκα μια μελέτη μια δεξαμενής σκέψης, που σέβονται πολλοί στην Ε.Ε, που έλεγε να μην δοθεί στήριξη πάνω από το 2ο παιδί. Γιατί ναι μεν μ αυτό τον τρόπο δεν λύνεται το δημογραφικό, συγκρατείται η κατρακύλα, και συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μεταναστευτικές ροές.
Τέρμα τα ψέματα.  Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα μια δημογραφική πολιτική με συγκεκριμένη στόχευση, που να μην συγχέεται με την κοινωνική πολιτική. Μια ενιαία δημογραφική πολιτική που να ξεκινά από το πρώτο παιδί ,και να δίνει ιδιαίτερη έμφαση από το τρίτο παιδί και πάνω. Μια δέσμη μέτρων μικρά και μεγάλα που να τα βλέπει ο πολίτης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του. Μια πολιτική που θα δίνει κίνητρο στους νέους να κάνουν οικογένεια και παιδιά, αλλά και ένα πλέγμα προστασίας που θα προστατεύει τις οικογένειες με πολλά παιδιά. Και όλο να συμπληρώνεται με την εκπαίδευση που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά μας στο σχολείο, για την δημιουργία οικογένειας.
 Πρέπει στα παιδιά μας να μάθουμε ότι ο γάμος δεν είναι μόνο σκοτούρες και βάσανα. Οτι και μέσα απ' το γάμο μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα. Πρέπει να μάθουν πόσο ολοκληρώνεται σαν άνθρωπος κάνοντας οικογένεια, και τι ευτυχία σου χαρίζει το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και να το αναθρέψει.
Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης του οικογενειάρχη με το κράτος.
Τέλος θέλω να δώσω κάποιες απαντήσεις στις δικαιολογίες που παρουσιάζει η κ. Φωτίου στα αιτήματα μας. Η κ. Φωτίου ισχυρίζεται ότι καταπατείται η ισότητα των πολιτών με την δημογραφική πολιτική. Και  της απαντούμε ότι για να υπάρχει ισότητα χρειάζονται πολίτες. Και για να υπάρχουν πολίτες χρειάζεται δημογραφική πολιτική.
Επίσης η ιδιότητα σε Τρίτεκνους και πολύτεκνους πρέπει να δίδεται ισοβίως. Δεν μπορεί ένας γονιός ο οποίος δεν σταματά να ξοδεύει για τα παιδιά του ακόμα και αν μεγαλώσουν,  και το κράτος να εισπράττει ΦΠΑ απ' αυτόν,να εξομοιώνεται με κάποιον που δεν έχει καθόλου παιδιά.
Η δημογραφική πολιτική πρέπει να στοχεύει στην αύξηση των γεννήσεων, στην συνέχιση του Έθνους μας, και δεν μπορεί να επιτευχθεί με τίποτα με την αθρόα μετανάστευση, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της αντικατάστασης του πληθυσμού, και την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας μας. Ο αγώνας μας είναι ιερός,  γιατί έχει να κάνει με το μέλλον της πατρίδος μας, που είναι τα παιδιά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.